Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 215 (6925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Cu ajutorul voluntarilor

Laboratoare de informatică moderne și săli de clasă renovate la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou proiect de responsabilitate socială schimbă viaţa copiilor şi tinerilor din Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa. Este vorba despre proiectul de CSR Brighter Futures, în care sunt implicaţi sute de voluntari dintr-o importantă corporaţie din România, care a preluat modelul de voluntariat comunitar caracteristic șantierelor Habitat for Humanity România. În luna august, Corpul C al şcolii moldoviţene a fost complet renovat prin muncă voluntară de către corporatişti, care nu numai că au donat sume importante pentru achiziţionarea materialelor de construcţie/renovare, ci au şi petrecut din zilele lor de concediu muncind pe şantierul şcolii. Şi provocările nu au fost dintre cele mai simple: schimbat complet parchetul vechi şi deteriorat din sălile de clasă, turnat placă de beton, montat izolaţie, tencuit, văruit, finisat şi redecorat lambriuri. Astfel încât, primele zile de şcoală le-au adus copiilor clase luminoase şi prietenoase, bucurie, culoare şi promisiunea că în scurtă vreme şi mobilierul din sălile de clasă va fi schimbat şi modernizat.

 

Poveste despre responsabilitate, grijă faţă de semeni, respect pentru educaţie

De curând, aceiaşi voluntari le-au oferit elevilor de gimnaziu şi liceu două laboratoare de informatică - 47 de echipamente IT, mobilier, sisteme de operare şi softuri - dar şi două zile de training şi de învăţare experienţială - istoria comunicațiilor, pericolele internetului, Windows basics, Demo 3D printer, Demo VR glasses, Demo Asthma PoC. La rândul lor, şi profesorii şcolii au participat la câteva sesiuni interactive de project management, soft skills communication şi feedback. Pentru a stabili împreună cu echipa de management a corporaţiei calendarul următoarelor acțiuni comune de  susţinere a educaţiei şi a egalităţii de şanse, prof. Daniela Ceredeev, directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa, a participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la o conferinţă de evaluare intermediară a proiectului Brighter Futures. DirectorulDaniela Ceredeev ne-a spus că „voluntariatul este printre cele mai motivante experiențe de implicare socială. Ceea ce se întâmplă la școala noastră este o poveste despre responsabilitate, grijă faţă de semeni, respect pentru educaţie, solidaritate, aspiraţii înalte, valori autentice şi împlinirea lucrului atât de bine făcut”.

 

Determinare

Nimic nu este ușor atunci când vrei ca lucrurile să iasă de calitate. Nu le-a fost ușor nici voluntarilor care au lucrat la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa. Au dormit în corturi militare, pentru ca experienţa să le fie întreagă. Au înfruntat și vreme capricioasă, ploile tumultoase de la Moldovița. „Putem vorbi și despre montatul prizelor şi al firelor de la miezul nopţii până a doua zi spre seară şi despre plânsul de bucurie pe care nu l-am mai putut stăpâni când cele 47 de calculatoare, de ultimă generaţie, au pornit. Au fost și momente dificile, dar toate s-au rezolvat, pentru că niște oameni formidabili și-au dorit să ducă la bun sfârșit acest proiect de responsabilitate socială la școala noastră”, a completat directorul Daniela Ceredeev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laboratoare de informatică moderne și săli de clasă renovate la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 1110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laboratoare de informatică moderne și săli de clasă renovate la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldoviţa0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei