Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 215 (6925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Recunoștere

Colegiile „E. Hurmuzachi” Rădăuți și „N. Gane” Fălticeni au primit titlul de „Școli-ambasador ale Parlamentului European”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 21 septembrie, la sediul din București al Biroului de Informare pentru Parlamentul European din România s-a desfășurat ceremonia de recunoaștere a implicării cadrelor didactice și a elevilor în programul „Școli-ambasador ale Parlamentului European” (EPAS).

Festivitatea de decernare a titlurilor de Școli-ambasador a reunit, în acest an, la a doua ediție, un număr de 25 de școli aflate în 11 județe, printre care și două instituții de învățământ din județul Suceava, Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți și Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni.

Județul Suceava a fost prezent la această ceremonie prin reprezentanți ai celor două colegii selectate să participe la program și care au îndeplinit criteriile pentru a dobândi o astfel de titulatură. Din partea Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți a participat directorul instituției, prof. dr. Adrian Nicolae Puiu, împreună cu prof. Florin George Popovici, ambasador senior și membru coordonator în echipa de proiect constituită la nivelul școlii.

Gazdele au decernat școlilor titlul de „Școală-ambasador a Parlamentului European”, concretizat în înmânarea plachetelor corespunzătoare și a diplomelor pentru profesorii – ambasadori seniori  și elevii – ambasadori juniori  implicați în program.

Potrivit prof. Florin George Popovici, manifestarea a mai cuprins și o suită de discursuri oferite de invitații de onoare, la care s-a adăugat o sesiune de dialog și interacțiune cu cei prezenți, prezentări ale unora dintre școlile implicate în proiect și, nu în ultimul rând, prezentarea raportului de analiză și evaluare a activităților programului în anul 2017-2018.

La manifestare au fost prezenți invitați: Marinica Stoian - inspector general în Ministerul Educației Naționale, Carmen Gâlie - reprezentant al Biroului de Informare al Parlamentului European în România, Mihaela Danga - din partea „Asociației de Asistență și Programe pentru Dezvoltare Durabilă – Agenda 21” și Răzvan Popa - europarlamentar în Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

Prof. Florin George Popovici a mai adăugat că programul educativ EPAS reprezintă un program lansat în toate statele membre ale Uniunii Europene, începând din 2017. Programul își propune îmbunătățirea cunoștințelor tinerilor despre Europa și democrația europeană, familiarizarea acestora cu mecanismele și funcționarea procesului decizional european, despre avantajele cetățeniei active și ale implicării civice. Totodată programul își propune facilitarea dialogului între instituțiile implicate, încurajarea promovării valorilor europene precum dialogul, toleranța, dezbaterile constructive de idei, multiculturalismul.      

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiile „E. Hurmuzachi” Rădăuți și „N. Gane” Fălticeni au primit titlul de „Școli-ambasador ale Parlamentului European”.
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiile „E. Hurmuzachi” Rădăuți și „N. Gane” Fălticeni au primit titlul de „Școli-ambasador ale Parlamentului European”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei