Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 215 (6925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Economic

Peste 40 de companii au participat la seminarul organizat de CCI Suceava legat de problemele privind angajarea forței de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 40 de companii din județ au participat la seminarul organizat de Camera de Comerț și Industrie Suceava legat de „problemele privind angajarea forței de muncă și oportunități de finanțare pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie”. Potrivit spuselor președintelui executiv al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, evenimentul a urmărit să răspundă întrebărilor referitoare la regimul juridic al angajării lucrătorilor din afara spațiului Uniunii Europene în România, să prezinte schema de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie (H.G. nr. 807/2014), precum și să promoveze programele de formare oferite de proiectul “Manageri competenți pentru întreprinderi responsabile – #businessresponsabil”, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți – organizată de Camera de Comerț și Industrie Neamț.

Referitor la primul subiect al seminarului, în cadrul discuțiilor reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava și ai Biroului pentru Imigrări al județului Suceava au oferit informații suplimentare despre cadrul legislativ care reglementează regimul juridic al angajării lucrătorilor din afara spațiului Uniunii Europene, documentele necesare pentru străinii cu regim permanent sau detașați, avizele solicitate, excepții. De asemenea, s-au formulat întrebări punctuale referitor la acest subiect, întrebări la care comisarul Florin Ioan Petrescu i-a invitat pe cei interesați să se adreseze pentru consultanță Biroului pentru Imigrări al Județului Suceava.

Tot în cadrul seminarului, informații despre schema de ajutor de stat aprobată prin H.G. Nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie și implementată de Ministerul Finanțelor Publice au fost prezentate de reprezentantul Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava, Dumitru Ștefanciuc. Astfel, acesta a prezentat principalele modificări față de forma precedentă a condițiilor de eligibilitate, condiții de acordare a ajutorului de stat sau programul de derulare.

De asemenea, managerul proiectului “Manageri competenți pentru întreprinderi responsabile”, Elena Aurora Emilia Miron, a prezentat o serie de cursuri și evenimente la care angajații din firmele sucevene pot participa. Oferta prezentată cuprinde cursuri de competențe antreprenoriale, manager de proiect, manager de responsabilitate socială, manager de inovare, inspector resurse umane, manager de resurse umane, sesiuni de business coaching, un workshop pe tema „Învățarea pe tot parcursul vieții” sau conferințe pe tema „Creșterea competitivității IMM-urilor din Regiunea Nord-Est prin inovare” și „Promovarea îmbătrânirii active și adaptarea muncii la nevoile lucrătorilor vârstnici”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 40 de companii au participat la seminarul organizat de CCI Suceava legat de problemele privind angajarea forței de muncă.
 Vizualizări articol: 1104 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 40 de companii au participat la seminarul organizat de CCI Suceava legat de problemele privind angajarea forței de muncă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei