Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 215 (6925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediția a 50-a

Festivalul naţional de poezie „Nicolae Labiş“, la Suceava, Fălticeni și Mălini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zilele de 28 și 29 septembrie va avea loc ediția a 50-a a Festivalului naţional de poezie „Nicolae Labiş“, ce se va desfășura la Suceava, Fălticeni și Mălini. Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul tinerilor creatori de poezie. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, în colaborare cu Societatea Scriitorilor Bucovineni, Muzeul Bucovinei, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Muşat“, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” şi Primăria comunei Mălini. „Anul acesta, sub cupola astrală a unui <Centenar>al Marii Uniri, în prag de toamnă, ne vom reîntâlni cu Nicolae Labiș întru memoria sacră a literaturii române la ediția a 50-a jubiliară”, au precizat organizatorii. Premiile în ediția 2018: Marele Premiu ”Nicolae Labiș” – 2000 lei; PremiulI - 1000 lei; Premiul II - 800 lei; Premiul III - 600 lei; Premiul special acordat de familia poetului Nicolae Labiș  este în valoare de 500 de lei. Juriul concursului a fost alcătuit din critici literari, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Manifestările de vineri și sâmbătă vor consta în lansări de carte, conferinţe literare, expoziţii, şezători literare, recitaluri de poezie, vizite la muzee şi monumente de artă din judeţ, realizate cu participarea membrilor juriului şi a altor personalităţi literare. Vineri, 28 octombrie, la ora 10:00, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” va avea loc deschiderea oficială a festivalului. La ora 15:00, la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” vor avea loc lansări de carte, iar la 18:00, la Colegiul Național „Nicu Gane” din Fălticeni: Recitalul poeților invitați, lansări de carte, intermezzo artistic. Sâmbătă, 29 septembrie, la ora 10:00, la Mălini, la Casa memorială „Nicolae Labiș”: festivitatea de premiere și recitalul laureaților; spectacol susținut de Ansamblul folcloric „Flori de Mălin” - Mălini; intermezzo artistic. La ora 16:00, pelerinaj la Mănăstirea Slatina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul naţional de poezie „Nicolae Labiş“, la Suceava, Fălticeni și Mălini.
 Vizualizări articol: 1257 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul naţional de poezie „Nicolae Labiş“, la Suceava, Fălticeni și Mălini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei