Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 215 (6925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Săptămâna Europeană a Mobilităţii

Elevii Școlii „Miron Costin” Suceava au promovat mijloacele de transport prietenoase cu mediul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, 22 septembrie 2018, elevii Școlii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava au participat la programul Săptămâna Europeană a Mobilității, de conștientizare privind beneficiile și utilizarea mijloacelor de transport prietenoase cu mediul, realizând o activitate de tip ștafetă. Cei 70 de copii înscriși au fost organizați în trei echipaje: biciclete, role și skateboard, fiind susținuți de către părinți, cadre didactice și locuitorii din zona Cuza Vodă II, locul unde s-a desfășurat competiția.

Potrivit reprezentanților școlii, deviza activității a fost “Mix and move!” (Combină și deplasează-te!) și a avut un impact puternic asupra comunității, copiii discutând cu sucevenii despre combaterea schimbărilor climatice și îmbunătățirea calității aerului, mobilitatea sporind calitatea vieţii în oraşe și ajutând la reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Automobilul a devenit sursa principală de poluare şi de favorizare a sedentarismului, așadar prin folosirea bicicletei, a mijloacelor de transport în comun şi prin practicarea mersului pe jos se pot evita astfel de probleme.

”Mulțumim tuturor cadrelor didactice care au organizat ștafeta și au contribuit la buna desfășurare a acestei activități: director prof. Dumitru Moraru, director adjunct prof. Ancuța Gulei, consilier educativ prof. Elena-Georgeta Adrobotoaei, prof. Gabriela Apetrea, prof. Violeta Strugariu, prof. Adriana Caliniuc, părintele Pascal Mitu, prof. Cosmina Pelin, prof. Bogdan Macovei, prof. Mihaela Mînzălică, prof. Alina Cozmanciuc și prof. Maria Holotă”, au mai transmis inițiatorii acțiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Școlii „Miron Costin” Suceava au promovat mijloacele de transport prietenoase cu mediul.
 Vizualizări articol: 1370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Școlii „Miron Costin” Suceava au promovat mijloacele de transport prietenoase cu mediul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei