Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 215 (6925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ultimii

Sucevenii au cele mai mici salarii, inclusiv sub Botoşani şi Vaslui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Statisticile oficiale indică faptul că salariul mediu brut din judeţul Suceava este cel mai mic din Regiunea Nord-Est, cunoscută ca cea mai săracă din România. Cel puţin la nivel de bani albi, sucevenii câştigă mai puţin şi decât salariaţii din Botoşani şi Vaslui, care au fost în ultimii ani pe ultimele locuri le câştiguri salariale.

Conform datelor contabilizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, cu privire la iunie 2018, de când sunt cele mai recente date şi analize comparative, salariul mediu brut din judeţul nostru a fost de 3.415 lei de persoană, în timp ce câştigurile medii nete au fost de 2.058 de lei de persoană.

Tot în luna iunie 2018, în cadrul Regiunii Nord-Est, câştigul salarial mediu brut înregistrat de celelalte judeţe componente a fost: Bacău – 3.967 de lei, Botoşani – 3.442 de lei, Iaşi – 4.436 de lei, Neamţ – 3.518 lei şi Vaslui – 3.559 de lei. Se poate observa că doar la Botoşani diferenţa faţă de Suceava este mică, de 28 de lei, în rest diferenţele fiind semnificative. În cazul Vasluiului, de exemplu, diferenţa este de aproape 150 de lei.

Dacă ne raportăm la ce se câştigă la nivel naţional, salariile din Suceava sunt extrem de mici. Conform statisticilor oficiale, la nivel naţional câştigul salarial mediu brut realizat în luna iunie 2018 a fost de 4.527 de lei, aşadar cu peste o mie de lei în plus.

Aceste date nu sunt deloc îmbucurătoare pentru economia judeţului nostru, iar toate tentativele de revigorare nu s-au dovedit până acum decât foc de paie. În Suceava se vorbeşte încă destul de mult şi de munca la negru, iar un indicator important în acest sens este legat şi de rata şomajului.

Rata şomajului înregistrată la finele lui iunie 2018 în judeţul Suceava a fost de 5%, faţă de 3,5% media la nivel naţional.

La nivel naţional, cea mai scăzută rată a şomajului a fost înregistrată în judeţul Ilfov (0,7%) şi cea mai ridicată în judeţul Teleorman (8,8%).  

În ceea ce priveşte numărul de salariaţi, la acest capitol sunt creşteri şi în judeţul Suceava, însă nu la fel de semnificative ca în alte părţi.

Conform statisticilor oficiale, pe 30 iunie 2018 în judeţ erau înregistraţi aproape 110.000 de salariaţi (109.662), în creştere cu 3,4% faţă de aceeaşi lună din anul precedent.

Efectivul de salariaţi din judeţul Suceava la sfârşitul lunii iunie 2018 reprezenta 18,6% din efectivul de salariaţi din cadrul Regiunii Nord-Est şi 2,1% din efectivul de salariaţi înregistrat la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii au cele mai mici salarii, inclusiv sub Botoşani şi Vaslui.
 Vizualizări articol: 2937 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sucevenii au cele mai mici salarii, inclusiv sub Botoşani şi Vaslui5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei