Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliție

O femeie consilier juridic în cadrul Companiei de Uraniu, agresată de un coleg de serviciu în sediul sucursalei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie în vârstă de 30 de ani, consilier juridic în cadrul Companiei Naționale a Uraniului (CNU) – sucursala Suceava-Crucea, a reclamat la poliție că a fost agresată de un coleg, chiar în sediul de la Crucea al companiei. Incidentul s-a petrecut luni după-amiază, femeia, Monica Daniliuc, sunând la 112.

Femeia în vârstă de 30 de ani a relatat că rămas la birou peste program, la invitația unui coleg, care a organizat o masă pentru a-și serba ziua sa de naștere. Aceasta spune că are destui colegi care nu o văd foarte bine, totul pornind de la funcția pe care o ocupă și „discuții privind vulnerabilități de la locul de muncă de care am luat la cunoștință”.

Așa s-ar fi ajuns și la conflictul cu inginerul Virgiliu F.

Tânăra povestește că agresorul s-a ridicat brusc de la masă și a început să o lovească cu palmele peste cap, smulgându-i părul și dând-o în mai multe rânduri cu capul de masă. Mai mulți colegi care se aflau în apropiere au intervenit, iar despre violența atacului martorii direcți vor fi cei care trebuie să lămurească dacă a fost vorba de o agresiune gravă sau dacă, din contră, a fost doar un conflict minor.

Cert este că poliția a fost chemată la fața locului, un echipaj, în frunte cu șeful Postului de Poliție Crucea, luându-i declarații victimei, singura care mai era în incinta clădirii la sosirea acestora. Tânăra spune că a trăit clipe de coșmar, pe lângă panică resimțind și dureri puternice de cap: 

"În primul rând vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mai văd lumina zilei și mai am ocazia să îmi văd copilașul care mă aștepta acasă. Am trăit clipe și suferințe fizice pe care nu le pot descrie în cuvinte, simțeam că mă sting de durere... Concluziile mele nu pot să conducă la o idee rațională pentru care acest individ a reacționat așa, o să apelez la toate instituțiile statului să se facă lumină în acest caz, legea trebuie să primeze, iar protecția mea personală să fie asigurată”.

Monica Daniliuc și-a scos un certificat medico-legal care atestă că a suferit leziuni constând în multiple echimoze care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, cu pierderea consecutivă a capacității de muncă în această perioadă.

Acesteia i s-a recomandat în scris și să efectueze un computer tomograf, pentru durerile de cap pe care le acuză, iar în funcție de acest rezultat certificatul final ar putea suferi modificări la numărul de zile de îngrijiri medicale.

 

Tânăra acuză că deși este victimă, cei din CNU vor să-i facă referat disciplinar

Monica Daniliuc a ținut să precizeze că a dorit să facă public ce s-a întâmplat în sediul CNU, pe de o parte pentru că se simte amenințată de anumite persoane care au săvârșit abuzuri împotriva sa în cadrul unui alt dosar penal, dar și pentru că cei din conducerea CNU i-au transmis că i se va intenta referat disciplinar după incidentul de luni după-amiază.

Această solicită în mod expres conducerii CNU SA să ia măsurile legale care se impun față de gravitatea deosebită a acestei fapte și locul săvârșirii acestor violențe, „iar eu mă voi asigura că toate masurile dispuse vor trece prin cenzura instantelor de judecată."

Incidentul este grav și pe linie de muncă, în condițiile în care s-a petrecut în birourile instituției. 

Polițiștii confirmă că au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe, deocamdată in rem, adică față de faptă. Având în vedere că de față au fost și martori, agresiunea și mai ales gravitatea ei nu ar trebui să fie greu de stabilit.

Cezar Cioată, directorulsucursalei Crucea a Companiei Naţionale a Uraniului, a precizat că nu se poate pronunța despre ce s-a întâmplat între cei doi, însă în mod sigur o comisie de cercetare va analiza derapajul tuturor colegilor care s-au aflat la acea masă, în sediul instituției.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie consilier juridic în cadrul Companiei de Uraniu, agresată de un coleg de serviciu în sediul sucursalei.
 Vizualizări articol: 3685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
O femeie consilier juridic în cadrul Companiei de Uraniu, agresată de un coleg de serviciu în sediul sucursalei3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte