Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Înfiorător

Debitele mari de apă au favorizat șase pierderi de vieți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ploile torențiale care au dus la creșterea foarte mare a debitelor râurilor și pârâurilor au favorizat mai multe tragedii în ultima lună de zile. Practic, putem constata că deși nu s-au format viituri care să ia case sau oameni, indirect, debitele mari au contribuit decisiv la pierderea a șase vieți omenești.

De departe, cea mai cumplită este tragedia petrecută acum două zile, la Capu Codrului-Păltinoasa, unde două fete, surori, una de 13 ani și una de 16 ani, au murit înecate în apele râului Moldova.

Un cotlon al râului Moldova, de regulă inofensiv, cu apă de cel mult jumătate de metru, s-a transformat, după precipitațiile abundente, în capcană mortală. Mai întâi a intrat în apă micuța de 13 ani, care s-a afundat în depunerile foarte mari de mâl. Micuța a cerut ajutor, iar sora mai mare a încercat să o scoată, dar a avut aceeași soartă. Din păcate, modificarea radicală a cursului de apă în acea zonă a contribuit în mare parte la tragedie.

Șirul acestor nenorociri a început pe 11 iunie, când un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Slatina, care plecase pe un imaș, pentru a aduce vitele de la păscut, s-a înecat în timp ce traversa un pârâu. Ajuns în dreptul pârâului, bărbatul de 48 de ani a încercat să treacă pe partea cealaltă, așa cum făcea adesea, fără probleme. Bărbatul a fost luat la vale de debitul foarte mare, format pe fondul precipitațiilor crescute cantitativ, în scurt timp. El a fost purtat de curenți circa 1,5 kilometri, până în locul în care a fost găsit fără suflare.

Pe 24 iunie, o fată în vârstă de 14 ani, din Dornești, a mers să se plimbe pe lunca râului Suceava.

La un moment dat, pentru că s-a murdărit pe încălțăminte, minora s-a apropiat de râul Suceava, pentru a se spăla. Malul pe care stătea era moale și s-a surpat, minora căzând în apa cu debit ridicat.
Pe 1 iulie, o fată în vârstă de 25 de ani, din Ilișești, a murit înecată în pârâul Ilisasca. În mod normal, acest pârâu are un debit mic în zona în care s-a petrecut tragedia. Practic, o persoană nu s-ar fi putut îneca nici dacă ar fi vrut în acest pârâu. Nu la fel au stat însă lucrurile în acea zi, când, pe fondul precipitaţiilor abundente, pârâul s-a umflat şi a ajuns la un debit imens pentru un astfel de curs de apă.

Pe 2 iulie, a urmat o nouă tragedie, la Valea Moldovei. Un bărbat din Valea Moldovei a mers împreună cu doi localnici să adune butuci de pe râul Moldova. Cei trei ştiau că apa învolburată aduce lemn din amonte, din zone de pădure, şi s-au gândit să adune bucăţi mari de lemn pe care să le valorifice. O decizie inconştientă, care l-a constat viaţa pe un bărbat în vârstă de 65 de ani. Trupul bărbatului nu a fost găsit nici până astăzi.

Trebuie remarcat și faptul că mai toate tragediile au în prim plan imprudență sau chiar inconștiență crasă, cum e cazul bărbatului care s-a băgat în râul Moldova pentru a scoate butuci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Debitele mari de apă au favorizat șase pierderi de vieți.
 Vizualizări articol: 1798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Debitele mari de apă au favorizat șase pierderi de vieți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte