Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

IŞJ Suceava

Proiect european de aproape două milioane de euro, implementat în opt şcoli din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

821 de antepreşcolari, preşcolari, elevi şi adulţi vor beneficia de instruire, consiliere, sprijin şi servicii educaţionale specialeîn cadrul unui proiect european în valoare de aproape două milioane de euro, care vizează opt unități școlare din județ.

Acesta este cofinanţat din fonduri europene, având o durată de trei ani.

Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc joi, 12 iulie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, instituţie care are calitatea de beneficiar al proiectului.

„Prin acest proiect, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava propune promovarea unor servicii educaţionale de calitate în judeţ, orientate înspre nevoile elevilor şi ale şcolii incluzive, prin creşterea participării la învăţământul antepreşcolar şi preşcolar a copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, asigurarea accesului egal la o educaţie de calitate, cu accent pe copiii aparţinând minorităţii rome, din mediul rural şi comunităţi dezavantajate socio-economic, pe reintegrarea tinerilor în sistemul educaţional, precum şi îmbunătăţirea competenţelor personalului didactic din învăţământul preuniversitar”, informează IŞJ prin intermediul unui comunicat de presă.

Proiectul va fi implementat în opt unităţi şcolare din judeţul Suceava: Liceul Tehnologic “Ion Nistor” Vicovu de Sus, Liceul Tehnologic Cajvana, şcolile gimaziale Nr. 3 Vicovu de Sus, Voitinel, Burla, Drăgoieşti, Vereşti, Mitocu Dragomirnei, grupul ţintă incluzând 821 de persoane (60 de antepreşcolari, 100 de preşcolari, 420 de şcolari, 100 de tineri şi adulţi din programe de tip “A doua şansă” şi 141 de persoane aparţinând personalului didactic sau personal de sprijin, inclusiv mediatori şcolari, dintre care 16 persoane aparţinând echipelor manageriale).

Între cele mai importante rezultate şi activităţi derulate se remarcă: campanii de informare a copiilor privind importanţa educaţiei timpurii, a finalizării educaţiei obligatorii; consilierea a 60 de părinţi cu privire la importanţa participării lor la îngrijirea şi educaţia timpurie a copiilor; integrarea în sistemul educaţional a 60 de antepreşcolari; funcţionarea în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a unui Centru Interactiv de Educaţie Creativă în care vor fi organizate cursuri interactive TIC; organizarea de workshopuri pentru sănătate, igienă şi nutriţie sănătoasă dedicate celor 100 de preşcolari; amenajarea celor 8 şcoli participante prin programul Şcoala prietenoasă; instruirea a 125 de profesori; selectarea a 100 de tineri/adulţi pentru participarea la programul de tip „A doua şansă”; realizarea unui schimb de experienţă în Italia pentru persoane care fac parte din echipele manageriale ale şcolilor din proiect.

IŞJ Suceava demarează proiectul l „PRO-EDU – PROgrame inovative personalizate în funcţie de nevoile educaţionale” în parteneriat cu Asociaţia „PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect european de aproape două milioane de euro, implementat în opt şcoli din judeţ.
 Vizualizări articol: 1825 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Proiect european de aproape două milioane de euro, implementat în opt şcoli din judeţ5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte