Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevi de 10

14 elevi din judeţ, recompensaţi financiar pentru rezultatele de la examenele naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

14 elevi suceveni care au obţinut medii maxime la evaluarea naţională, de la finalul clasei a VIII-a, şi la examenul de bacalaureat vor primi, din partea Guvernului, stimulente financiare în valoare de 1.000, respectiv 3.000 de lei.

Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Educaţiei, „absolvenţii care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul naţional de bacalaureat (inclusiv sesiunea specială şi bacalaureatul bilingv) din acest an vor primi stimulente financiare, în semn de apreciere a performanţelor realizate”.

La nivel naţional, vor beneficia de aceste stimulente 345 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au finalizat evaluarea naţională cu media 10, respectiv 139 de absolvenţi de clasa a XII-a care au încheiat cu media generală 10 examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie.

În judeţul nostru, 12 elevi au fost notaţi doar cu note de 10 la examenul de final de gimnaziu, iar două eleve au media 10 la bac.

Cu 10 pe linie la evaluarea naţională figurează: George Cosmin Cîrlan, Sabin Doboş şi Cătălina Gabor (Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava), George Matei Volanschi, Diana Maria Dan şi Adrian Diaconiţa (Şcoala Gimnazială „Teodor Balan” Gura Humorului ), Eduard Valentin Dumitrescul şi Sabina Maria Iacoban (Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava), Maria Andoni (Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava), Nicoleta Ofelia Ceocan (Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava), Alexandru Marian Pîrvu (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava) şi Alexia Ianoş (Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava).

La bacalaureat au media 10 elevele Andra Tofan, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, şi Cosmina Maria Hriţuc, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

În 2017, zece elevi din judeţ au primit stimulente financiare pentru media maximă la examenele naţionale. Nouă au primit banii pentru rezultatul de la examenul de ”capacitate”, iar unul pentru media 10 la bac.

Ministerul Educaţiei mai arată că susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte este un obiectiv al politicilor educaţionale promovate de Guvern, fiind prevăzute măsuri pentru dezvoltarea şi implementarea programelor de stimulare a performanţei adresate elevilor cu potenţial deosebit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 14 elevi din judeţ, recompensaţi financiar pentru rezultatele de la examenele naţionale.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
14 elevi din judeţ, recompensaţi financiar pentru rezultatele de la examenele naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte