Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5521 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Varză nouă cu smântână

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de gustoasă.

Avem nevoie de:

O varză de cca 1 kg, 2 linguri unt sau ulei de floarea soarelui, o ceapă uscată mare, 200 ml smântână grasă, o lingură rasă de făină albă, o linguriță zahăr, sare, piper, mărar verde tocat

Preparare

Tocăm cât mai fin varza dulce, presărăm peste ea zahărul și puțină sare, apoi strângem repetat varza în pumni, până începe să lase zeamă. Acoperim vasul și lăsăm o oră, apoi stoarcem ușor zeama lăsată, dar nu complet. Într-un vas punem la încins jumătate din grăsime și punem la călit varza stoarsă. Avem grijă să amestecăm mereu până ce scade lichidul aproape complet și varza devine gălbui-maronie. Între timp călim bine ceapa tocată fin cu restul de grăsime. Când e gata ceapa dăm deoparte vasul și vom readuce ceapa la prăjire când și varza s-a călit binișor. Peste ceapa încinsă din nou  presărăm făina, amestecăm și călim puțin împreună cu ceapa. Amestecăm repede smântâna cu mărarul tocat, stingem rântașul de ceapă cu ea și răsturnăm repede peste varza călită. Amestecăm bine și mai lăsăm să dea împreună 2 clocote, cât să se lege un pic sosul, dar fără a se prinde de fundul oalei. Gustăm și adăugăm sare și piper dacă se impune. Lăsăm vasul acoperit 10 minute, să se îmbine aromele, apoi gustăm din nou și adăugăm ce mai este nevoie, dacă gustul nu este chiar cel dorit. Servim călduț sau chiar rece, cu mămăligă sau cu pâine neagră.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Varză nouă cu smântână.
 Vizualizări articol: 6887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Varză nouă cu smântână0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte