Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infrastructură

Mirela Adomnicăi anunță începerea lucrărilor pentru construcția unui pod provizoriu la Milișăuți, peste râul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat că de ieri au început lucrările pentru construcția unui pod provizoriu peste râul Suceava, în orașul Milișăuți. Mirela Adomnicăi a precizat că podul provizoriu va fi folosit ca variantă pentru podul pe DN 2H, afectat de ultimele inundații și care în prezent este închis pentru traficul auto și pietonal. Adomnicăi a spus că în ultima ședință, Guvernul României a alocat întreaga sumă solicitată pentru reparații la drumurile județene afectate de inundații, în valoare de 5,483 milioane de lei.

Prefectul a explicat că podul provizoriu va fi construit prin parteneriat public privat, pe baza unui protocol de colaborare încheiat joi, 12 iulie 2018, între Primăria Orașului Milișăuți și un agent economic.

„Această soluție a fost discutată în Comitetul Local pentru Situații de Urgență Milișăuți, întrunit la data de 11 iulie,  și aprobată în cadrul ședinței Consiliului Local  Milișăuți, din data de 12 iulie 2018”, a spus Mirela Adomnicăi, care a precizat că se estimează că lucrările la podul provizoriu vor fi finalizate la mijlocul săptămânii viitoare.

Prefectul a făcut referire și la lucrările de reparații la podul peste râul Suceava de pe DN 2 H, care intră în competența Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi. Mirela Adomnicăi a arătat că în cazul acestei lucrări nu se poate merge în regim de urgență cu procedura de achiziții, având în vedere că au fost înaintate patru oferte, care au fost deschise ieri, iar evaluarea lor ar putea dura, nefiind excluse nici contestațiile.

Ea a subliniat că Prefectura Județului Suceava continuă demersurile în vederea  alocării de fonduri necesare remedierii distrugerilor produse în urma   fenomenelor meteorologice periculoase, din perioada 28 iunie-9 iulie 2018.

De asemenea, Mirela Adomnicăi a declarat că la solicitarea Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice, pentru a se evita dubla finanțare, au fost scăzute din raportările primăriilor sumele pentru obiectivele de investiții prinse prin PNDL și PNDL2. Prefectul a adăugat că în acest context, suma necesară celor 53 de unități administrativ-teritoriale pentru remedierea pagubelor provocate de inundații  în infrastructură se ridică la suma de 36,445 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mirela Adomnicăi anunță începerea lucrărilor pentru construcția unui pod provizoriu la Milișăuți, peste râul Suceava.
 Vizualizări articol: 2660 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Mirela Adomnicăi anunță începerea lucrărilor pentru construcția unui pod provizoriu la Milișăuți, peste râul Suceava3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte