Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 154 (6864)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Știu unde nu merg în vacanță

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

N-am mers niciodată într-o vacanță planificată și achiziționată cu un an înainte, nici măcar cu câteva luni, așa cum aud că procedează omul gospodar. Poate că n-am dispus de timp, poate că pur și simplu nu e stilul meu – îmi plac surprizele, mă tentează necunoscutul, așa că planurile uneori mai mult mă încurcă. Anul acesta însă, am cam exagerat, adică aș pleca în vacanță săptămâna viitoare dar chiar nu știu încotro s-o apuc. Condiția fără de care nu se poate este petrecerea câtorva zile la mare. Și pentru că totul e din pripă, primul gând a fost să mă urc în mașină și să plec unde văd cu ochii, dar să fie, chiar și cu ocolișuri, spre mare. În atare situație cea mai la îndemână mare ar fi cea Neagră, iar cel mai la îndemână litoral ar fi cel românesc. Cum nu pun mare preț pe numărul stelelor și pe condițiile de cazare, fiindu-mi absolut suficient un pat curat și o baie cu apă caldă, trec ușor peste acest aspect în ideea că voi găsi cu siguranță ceva ce mi se potrivește. Ajung însă inevitabil pe plajă. Cu gândul. Căci acolo îmi voi petrece, de fapt, cele câteva zile. Știți senzația când sunteți pe un teren de sport și o minge de fotbal (că tot suntem în plin campionat mondial) te lovește cu putere prin surprindere în căpățână? Fix așa m-a lovit pe mine imaginea litoralului românesc atât de adânc încrustată în mintea-mi, dar ascunsă cu voie undeva dedesubt: vacarm general, mii de cearșafuri colorate printre care nu ai loc să calci, familii cu copii mai mult decât energici, mame isterice strigând încontinuu la ei să iasă din apă, să aibă grijă să nu spargă colacul, să nu mai arunce cu nisip, să nu se murdărească cu înghețată, să nu se frigă cu porumbul, să nu mai arunce cu mingea, să nu, să nu, să nu, tați cu burțile fripte de soare și mâinile ocupate de halbe de bere și zaruri de table, vânzători ambulanți de kurtos, piatră ponce, scoici, mărgele, lanterne cu laser și, mai nou, stick-uri pentru selfie-uri, valuri uriașe, steaguri de alertă ignorate și salvamari năuci de cap, alergând dintr-o parte în alta și fluierându-i pe inconștienți să nu se hazardeze, fotografi despre care crezusem că au dispărut ca specie, dar nu, ei au rezistat aducând cu sine atracții exotice, gen papagali Ara sau pui de leopard manciurian aflat pe cale de dispariție și ah, muzica! Să nu uităm muzica așa-zis ambientală – de toate felurile, din toate sursele și cu volumul cât mai ridicat așa încât să acopere terasa concurentă. C-o astfel de plajă, nici nu mă interesează prețurile nesimțite ale hotelurilor, serviciile de toată jena, mâncarea proastă și nejustificat de scumpă. O asemenea plajă, pe care nu am mai văzut-o nicăieri în altă parte, mă pune pe fugă și-mi amintește de ce ajung pe litoralul românesc o dată la 5 ani și de fiecare dată îmi promit că nu voi mai comite imprudența. Mă voi urca deci în mașină plecând spre mare, știind, pentru moment, unde nu voi merge. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Știu unde nu merg în vacanță.
 Vizualizări articol: 2326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 12 voturi
Știu unde nu merg în vacanță3.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei