Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Constanţa

Premii pentru lotul sucevean, la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice la disciplina geografie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei elevi de liceu au fost premiaţi în cadrul Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice la geografie, pentru elevii din învăţământul liceal, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 8-12 iulie, la Cumpăna, judeţul Constanţa.

Cel mai bun rezultat îi aparţine elevului Tudor Nicolae Lăzărescu, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, pregătit de prof. Luminiţa Mirela Lăzărescu şi prof. dr. Constantin Cocerhan. Acesta a prezentat lucrarea „Calitatea locuirii în mediul urban – studiu de caz: Municipiul Rădăuţi”.

Menţiune din partea Ministerului Educaţiei a obţinut Lavinia Vicovan, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, îndrumată de prof. Luminiţa Mirela Lăzărescu, aceasta pregătind lucrarea ”Potenţialul turistic al comunei Putna şi valorificarea acestuia”.

Cu Premiul special din partea Societăţii Române de Geografie s-a întors Adrian Gheorghiţă, din clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, coordonat de prof. dr. Constantin Cocerhan şi prof. Felicia Vranău, care a participat cu lucrarea „Particularităţi ale reliefului în sectorul Păltinoasa - Masivul Ciungi, cu observaţii asupra unor riscuri şi hazarduri geomorfologice”.

 

Elevii au pregătit proiecte de cercetare

Etapa naţională a cuprins două probe – realizarea unei lucrări şi prezentarea acesteia, fiecare având o pondere de 50% din nota finală.

Liceenii au prezentat lucrări cuprinzând aspecte din orizontul local al judeţului de provenienţă, acestea fiind realizate prin studiul mai multor materiale biografice şi observaţii directe, în teren.

Elevii au fost însoţiţi, la Constanţa, de prof. Luminiţa Lăzărescu.

Potrivit acesteia, „cei trei elevi s-au prezentat foarte bine, concurenţa a fost foarte ridicată, astfel că diferenţele dintre premiul III şi menţiune sau dintre menţiune şi premiul special au fost foarte mici. Elevii au pregătit lucrările de acasă, proiecte ce au presupus multă muncă, cercetare, prelucrare de date. Nu în ultimul rând, membrii comisiei au pus mare accent pe originalitatea subiectului abordat”.

Concursul de comunicări ştiinţifice pentru elevii claselor liceale s-a desfăşurat pe trei secţiuni - geografie fizică, geografie umană, geografia mediului.

113 elevi din 37 de judeţe ale ţării s-au prezentat în competiţie.

Potrivit organizatorilor, lucrările respectă toate etapele unei cercetări, fiind echivalentul unei olimpiade, însă pe partea de cercetare.

Printre altele, Concursul de comunicări ştiinţifice pentru elevii de liceu, la disciplina geografie, are ca obiective dezvoltarea capacităţii de comunicare şi dialog şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii pentru lotul sucevean, la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice la disciplina geografie.
 Vizualizări articol: 2002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii pentru lotul sucevean, la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice la disciplina geografie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte