Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 156 (6866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Universitatea din Suceava vrea să dezvolte grădina botanică din campusul de la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) urmează să dezvolte grădina botanică din campusului II al instituţiei, de la Moara, prin intermediul unui proiect demarat de Facultatea de Silvicultură.

Potrivit reprezentanţilor USV, proiectul este denumit „Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a Grădinii Botanice a USV – DENDRO-PLUS” şi vizează dezvoltarea grădinii botanice prin completarea sectorului Vegetaţia României, crearea unei pepiniere forestiere în cadrul sectorului Didactico-experimental şi continuarea activităţilor întreprinse prin proiectul finanţat anterior („Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a colecţiei dendrologice - DECADENDRO”).

Grădina botanică face parte din planul de dezvoltare a campusului din Moara, făcut public în urmă cu aproape 10 ani, campusul întinzându-se pe o suprafaţă de 30 de hectare, la trei kilometri de actualul campus.

„Proiectul se încadrează în strategia actuală de dezvoltare a USV şi continuă extinderea infrastructurii universitare, a bazelor de practică, precum şi susţinerea activităţilor didactice şi de cercetare. De asemenea, îmbunătăţirea calităţii programelor de studiu, dar şi creşterea atractivităţii mediului universitar pentru absolvenţii de liceu, mai ales pentru cei care provin din medii defavorizate, constituie unele dintre obiectivele principale vizate”, au mai spus reprezentanţii USV.

De asemenea, prin proiectul „Dezvoltarea cantitativă şi calitativă a Grădinii Botanice a USV – DENDRO-PLUS” se are în vedere derularea stagiilor de pregătire practică a studenţilor din cadrul Facultăţii de Silvicultură, desfăşurarea de activităţi specifice domeniilor de studiu (Silvicultură, Ecologie şi protecţia mediului), prin implicarea studenţilor în urmărirea dinamicii plantaţiilor, măsurători pentru crearea unor baze de date, precum şi lucrări de îngrijire şi extindere a spaţiilor verzi din cadrul USV.

Un alt obiectiv propus în proiect este organizarea unui workshop privind promovarea şi valorificarea rezultatelor proiectului, cu participarea tuturor factorilor implicaţi în activităţi de conservare şi gestionare a zonelor verzi. Proiectul este coordonat de şef lucrări ing. dr. Cezar Valentin Tomescu, cadru didactic al Facultăţii de Silvicultură.

Proiectul este finanţat de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Fondul de Dezvoltare Instituţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea din Suceava vrea să dezvolte grădina botanică din campusul de la Moara.
 Vizualizări articol: 1584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea din Suceava vrea să dezvolte grădina botanică din campusul de la Moara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Varză nouă cu smântână Este o rețetă rapidă și delicioasă de vară, care ne poate ajuta să avem mâncare gătită în casă fără să facem mare efort. Se face numai din varza nouă, suculentă și dulce, pentru că din varza de iarnă din supermarket nu iese la fel de... Citeşte