Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 oct 2017 - Anul XXII, nr. 224 (6640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atractivă pe plan internaţional

Studenţi din SUA, China sau Turkmenistan învaţă la Universitatea din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Universitatea suceveană a devenit atractivă la nivel internaţional, cea mai bună dovadă fiind nu doar numărul tot mai mare al studenţilor străini – de trei ori mai mare decât anul trecut, ci şi provenienţa acestora.

Astfel, pe lângă numeroşii studenţi din Republica Moldova şi Ucraina, care au devenit deja normalitate, la cursuri pot fi văzuţi şi studenţi din  China, Turkmenistan, ba chiar şi din Statele Unite ale Americii. În plus, zeci de alţi studenţi din Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Grecia şi Turcia vin la USV pentru a studia unul sau două semestre, în cadrul programelor Erasmus.

„Avem peste 350 de studenţi străini, proveniţi majoritar din Republica Moldova şi Ucraina, la programele de licenţă şi avem şi câte un student din Turkmenistan, China şi din Statele Unite ale Americii.

Studentul din SUA va învăţa în primul an doar limba română, abia de anul viitor va urma cursurile USV. Studenţii străini s-au îndreptat către toate programele noastre, mai puţin cele care nu sunt încă acreditate”, a anunţat rectorul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa.

O creştere spectaculoasă se remarcă şi în privinţa numărului de studenţi proveniţi din ţările europene, sosiţi în programele ERASMUS pentru unul sau două semestre, din Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Grecia şi Turcia.

„Cea mai bună promovare o fac colegii mei care se duc în deplasări Erasmus de predare, rezultatele universităţii şi ceea ce spun foştii studenţi care au trecut pe aici. Numărul de studenţi care vin la noi e în creştere, aproape se echilibrează numărul celor care merg de la noi în alte ţări cu cei care ne vizitează. În ultimii doi ani se vede un interes mult mai crescut pentru a vizita universitatea noastră şi Bucovina, cea mai frumoasă regiune din România”, a precizat rectorul Valentin Popa.

Studenţii străini au aceleaşi drepturi ca şi studenţii români care pleacă în străinătate prin astfel de programe - au asigurată cazarea şi primesc o bursă de mobilitate, care le acoperă cheltuielile de transport şi masă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi din SUA, China sau Turkmenistan învaţă la Universitatea din Suceava.
 Vizualizări articol: 2335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
Studenţi din SUA, China sau Turkmenistan învaţă la Universitatea din Suceava2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei