Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 oct 2017 - Anul XXII, nr. 224 (6640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La mare căutare

Cea mai nouă facultate a USV a început anul universitar cu o nouă specializare, „Poliţie Locală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai nouă facultate din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava, totodată una din cele mai atractive din oferta educaţională din regiune, a început noul an universitar cu o nouă specializare, care este deja la mare căutare.

"Acum mai bine de 10 ani eram o simplă catedră de Drept şi Administraţie Public, acum s-a împlinit un an de când suntem Facultate de Drept şi Știinţe ale Administraţiei. Anul trecut eram copilul cel mai mic al Universităţii, care a devenit o facultate foarte serioasă, iar acum venim cu un alt copil, mai mic, realizat cu sprijinul Primăriei Suceava şi al primarului Ion Lungu, care ne-a dat elan şi am reuşit să devenim a doua universitate de stat din România care are în oferta sa programul de <Poliţie Locală>", a spus decanul facultăţii, conferenţiar dr. Camelia Ignătescu.

La festivitatea de deschidere a fost invitată să ia cuvântul şi prefectul judeţului Suceava, Mirela Adomnicăi, care este şi jurist.

Aceasta i-a felicitat pentru misiunea asumată, de a forma specialişti în „Poliţie Locală”, le-a şi transmis mesajul comandantului Școlii militare de subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş”, unitate care le stă la dispoziţie pentru stagiile de practică, dar a şi destins atmosfera cu un banc, cu Sf. Petru, studenţii de la Drept şi cei de la Politehnică.

„Încă nu există reglementată în România clasificarea eventualelor viitoare ocupaţii pe care le puteţi accesa – aveţi mai multă deschidere şi multe oportunităţi”, a concluzionat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Primarul Ion Lungu le-a vorbit de cele 84 de locuri vacante, bine plătite, la primărie, pentru care vrea să facă modificări în organigramă, să înfiinţeze posturi noi, de gestionare inteligentă a oraşului.

 „Acestea vă sunt destinate vouă. În acelaşi timp, ne dorim să perfecţionăm actualii poliţişti locali, dar şi să şcolarizăm noi generaţii”, a spus Ion Lungu.

Unul dintre invitaţii speciali de la deschiderea de an la facultatea de Drept a fost deputatul Cătălin Nechifor, care a remarcat faptul că „Suceava a devenit un concurent important pentru Iaşi şi Bucureşti. Trebuie să ne luăm înapoi ceea ce ni se cuvine, pentru că de-a lungul timpului am cedat prea mult din autoritatea noastră, istorie şi din modelul nostru de dezvoltare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cea mai nouă facultate a USV a început anul universitar cu o nouă specializare, „Poliţie Locală”.
 Vizualizări articol: 2700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cea mai nouă facultate a USV a început anul universitar cu o nouă specializare, „Poliţie Locală”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei