Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 oct 2017 - Anul XXII, nr. 224 (6640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atitudine

CECCAR Suceava avertizează că introducerea plăţii defalcate a TVA va influenţa activitatea contabililor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea filialei din Suceava a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România avertizează asupra faptului că introducerea obligativităţii plăţii defalcate a TVA va influenţa şi activitatea celor care practică cele două meserii. CECCAR Suceava, în parteneriat cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava şi Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, a organizat un seminar gratuit cu privire la prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA - SPLIT TVA”

La seminar au participat peste 100 de experţi contabili, economişti, dar şi directori economici din companiile sucevene. Preşedintele CECCAR Suceava, Luminţa Chihai, a precizat că în cadrul discuţiilor a fost prezentată Ordonanţa Guvernului care prevede introducerea plăţii defalcate a TVA, fiind clarificate o serie de aspecte cu privire la aplicarea acesteia. Din partea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Suceava a participat şeful biroului „Asistenţă contribuabili”, care le-a răspuns celor prezenţi la întrebările cu privire la prevederile acestui act normativ.

Luminiţa Chihai a ţinut să sublinieze că CECCAR consideră că sistemul de plată defalcată a TVA, aflat în prezent în dezbatere în Parlament, va avea un impact semnificativ şi asupra profesiei de contabil.

Ea a precizat că CECCAR a propus o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea acestui act normativ, fiind transmise sugestii de modificare a Ordonanţei de Urgenţă către Ministerul Finanţelor Publice.

Preşedintele CECCAR Suceava a amintit că printre propunerile transmise se numără prelungirea termenului pentru depunerea în contul de TVA a diferenţei dintre TVA încasată şi TVA plătită aferentă operaţiunilor în numerar. O altă propunere a făcut referire la amânarea aplicării obligatorii a sistemului de plată defalcată a TVA, astfel încât agenţii economici să poată să îşi adapteze procesele din cadrul companiei, precum şi o perioadă prin care agenţii economici să aplice opţional acest sistem de plată a taxei. Ea a mai adăugat că una din măsurile propuse, respectiv obligativitatea aplicării sistemului de plată defalcată a TVA, să fie restrâns doar la o anumită categorie de contribuabili, iar pentru ceilalţi, cel puţin pentru o perioadă, să rămână aplicarea prin opţiune, a fost preluată deja de Comisia de buget finanţe a Senatului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CECCAR Suceava avertizează că introducerea plăţii defalcate a TVA va influenţa activitatea contabililor.
 Vizualizări articol: 1953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CECCAR Suceava avertizează că introducerea plăţii defalcate a TVA va influenţa activitatea contabililor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei