Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 oct 2017 - Anul XXII, nr. 224 (6640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ședință

Femeile din PSD s-au reunit la Rădăuţi, la conferinţa ”Discriminarea femeilor pe piaţa muncii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Organizaţia Femeilor Social-Democrate Suceava a fost gazda conferinţei cu titlul ”Discriminarea femeilor pe piaţa muncii”, ce s-a desfăşurat în municipiul Rădăuţi, în perioada 29-30 septembrie, şi la care au participat reprezentante social-democrate din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Braşov, Teleorman, Timişoara şi Suceava. Într-un comunicat remis presei de Departamentul de Comunicare al PSD Suceava, se arată că dezbaterea a fost ”extrem de interactivă”, iar cele peste 100 de participante au adus în discuţie teme precum egalitatea de gen, discriminarea femeilor pe piaţa muncii şi violenţa împotriva femeilor. În cadrul evenimentului a fost prezentat şi distribuit fiecărei participante Studiul Egalităţii de Gen pe piaţa muncii din România în Sectorul Public şi Privat realizat de europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă. ”Una din concluziile acestui studiu se referă la faptul că femeile nu câştigă la fel de mult ca bărbaţii atunci când efectuează activităţi similare, femeile nu sunt la fel de rapid promovate şi trebuie să dovedească mereu mai mult decât bărbaţii”, se arată în comunicat.

 

Dăncilă: ”PSD este singurul partid din România care a respectat cota de gen şi care a promovat în mod real femei în politică şi în funcţiile importante de decizie”

Prezentă la lucrările conferinţei, Viorica Dăncilă, preşedinte al Organizaţiei Naţionale a Femeilor Social-Democrate (OFSD) şi liderul eurodeputaţilor PSD din Parlamentul European, a declarat: ”Deşi există discriminare la locul de muncă, multe femei din România nu se simt discriminate. Este vorba de mentalităţi şi tradiţii, femeile din România îşi construiesc identitatea în principal în jurul familiei. Este nevoie de o mai bună informare, dar şi de armonizarea legislaţiei din România cu cea europeană. Partidul Social Democrat este singurul partid din România care a respectat cota de gen şi care a promovat în mod real femei în politică şi în funcţiile importante de decizie.”  Oana Elena Pintilei, preşedinta Organizaţiei Judeţene a Femeilor Social-Democrate şi moderatorul dezbaterii a arătat că PSD a fost singurul partid din România care a propus o femeie pentru funcţia de prim-ministru.

 

Pintilei: ”În România se vorbeşte mult despre egalitate de şanse, dar se face mult prea puţin în realitate”

”În România se vorbeşte mult despre egalitate de şanse, dar se face mult prea puţin în realitate. La nivelul judeţului Suceava lucrurile nu stau diferit de restul ţării în ceea ce priveşte egalitatea de gen pe piaţa muncii. Deşi în teorie femeile sunt egale cu bărbaţii, în realitate lucrurile nu stau la fel. Este nevoie de un efort transpartinic comun astfel încât aceste cazuri să se regăsească din ce în ce mai puţin pe piaţa muncii din România. Partidul Social Democrat a fost singurul partid din România care a propus o femeie pentru funcţia de prim-ministru, o premieră în întreaga istorie a României”, a declarat Pintilei.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa secretarului executiv al OFSD, Maria Lazăr, vicepreşedintele PSD şi ministru al Apelor şi Pădurilor - Doina Pană, vicepreşedintele PSD - Ecaterina Andronescu, preşedintele OFSD Bucureşti şi secretar de stat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - Maria Manuela Catrina, secretarul de stat şi vicepreşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării -Tatiana Sandu, senatori şi deputaţi PSD. Programul Conferinţei OFSD organizată în municipiul Rădăuţi a prevăzut şi o vizită la fabrica de încălţăminte Marelbo, ai cărei angajaţi sunt 70% femei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Femeile din PSD s-au reunit la Rădăuţi, la conferinţa ”Discriminarea femeilor pe piaţa muncii”.
 Vizualizări articol: 1732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Femeile din PSD s-au reunit la Rădăuţi, la conferinţa ”Discriminarea femeilor pe piaţa muncii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei