Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 oct 2017 - Anul XXII, nr. 224 (6640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pregătiri

Listă cu persoanele vulnerabile, la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăriile şi medicii de familie din judeţul Suceava trebuie să actualizeze lista cu persoanele vulnerabile care au nevoie de o supraveghere mai atentă în timpul sezonului rece. Este vorba despre femeile aflate în ultimul trimestru de sarcină, persoane dializate, bolnavi cronici, dar şi persoane cu stare economică precară. Solicitarea este transmisă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în calitate de membru în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Directorul executiv al DSP, dr. Cătălina Zorescu, a declarat că actualizarea listelor cu persoane vulnerabile face parte dintr-un plan mai amplu, prezentat săptămâna trecută în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, iar îndeplinirea acestei măsuri revine în sarcina DSP Suceava.

 

Gravidele, persoanele dializate şi bolnavii cronici sunt primii pe listă

Dr. Zorescu a precizat că sub coordonarea DSP Suceava şi împreună cu alte instituţii vor fi monitorizate nominal gravidele aflate în lunile de sarcină VI-IX, astfel încât în cazul apariţiei unor blocaje pe căile de comunicaţie acestea să poată fi transportate din timp spre unităţile sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Directorul executiv al DSP Suceava a precizat că aspectele referitoare la prevenirea populaţiei cu privire la măsurile profilactice pe care trebuie să le adopte în timpul sezonului rece pentru a-şi proteja sănătatea, dar şi cele privind limitarea efectelor determinate de fenomenele negative specifice sezonului rece sunt discutate şi cu asistenţii comunitari şi mediatorii sanitari.

Potrivit statisticii DSP Suceava, în lunile de iarnă de la începutul acestui an, în judeţ s-au înregistrat 13 decese din cauza hipotermiei.

Planul de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018, cu obiective şi activităţi prevăzute a se desfăşura atât în perioada premergătoare sezonului rece, în timpul sezonului rece, cât şi la încheierea acestuia, cu termene şi responsabilităţi, a fost prezentat, săptămâna trecută, în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Listă cu persoanele vulnerabile, la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Listă cu persoanele vulnerabile, la dispoziţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei