Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 oct 2017 - Anul XXII, nr. 224 (6640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertizare

Balan atrage atenţia că sute de mii de români aflaţi în străinătate riscă amenzi după modificarea Codului de procedură fiscală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a atras atenţia că sute de mii de români care lucrează în străinătate riscă să fie amendaţi pe motiv că autorităţile centrale române nu i-au informat cu privire la o modificare a Codului de procedură fiscală. Într-o întrebare transmisă ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, deputatul Ioan Balan i-a amintit acestuia că în data de 30 august a.c. Guvernul României a adoptat Ordonanţa nr. 30/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală. El a arătat că la punctul 111 din ordonanţă se prevede că „nedepunerea în termen a Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei persoanei fizice la sosirea în România, respectiv a Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei persoanei fizice la plecarea din România, de către persoanele obligate potrivit Codului fiscal, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 de lei la 100 de lei”.

„Nu ştiu dacă dumneavoastră cunoaşteţi, însă această sancţiune introdusă de OG nr. 30/2017 afectează sute de mii de români plecaţi la muncă în străinătate şi care, dintr-o insuficientă informare venită din partea autorităţilor române, sunt sancţionabili”, i-a transmis Ioan Balan ministrului Finanţelor. Deputatul PNL de Suceava a spus că este de apreciat faptul că ANAF a dezvoltat şi o variantă electronică de completare a chestionarului, care se poate completa şi din străinătate, însă, a arătat că atât timp cât persoana fizică nu cunoaşte această obligaţie nu va da curs completării datelor solicitate. „Mai mult decât atât, unele informaţii din chestionar nu pot fi furnizate de contribuabili, ca de pildă convenţiile internaţionale ratificate de România privind evitarea dublei impuneri, deşi ANAF cunoaşte relaţiile de colaborare fiscală cu alte state”, a declarat Ioan Balan. El a subliniat faptul că acest chestionar a provocat o profundă nemulţumire în rândul românilor care muncesc onest în afara graniţelor, nu din cauza obligaţiei de a declara rezidenţa fiscală, ci din cauza modului în care ANAF procedează pentru stabilirea acesteia.

„Din respect pentru cei aproximativ patru milioane de români care lucrează în străinătate pentru a-şi câştiga existenţa prin muncă, în cea mai mare parte ca angajaţi, vă rog să precizaţi care au fost modalităţile de informare a cetăţenilor români privind obligaţia completării chestionarului pentru stabilirea rezidenţei persoanei fizice la plecarea din România”, i-a solicitat parlamentarul liberal ministrului Finanţelor Publice.

Ioan Balan vrea să mai afle şi motivul pentru care, înainte de a face cunoscută foarte bine această obligaţie tuturor cetăţenilor români plecaţi din ţară, s-a procedat la impunerea de sancţiuni contravenţionale. Nu în ultimul rând, deputatul PNL de Suceava i-a mai solicitat ministrului de Finanţe să-i spună dacă intenţionează să propună ANAF modificarea conţinutului chestionarului, astfel încât informaţiile care trebuie furnizate de cetăţenii români chiar să poată fi comunicate de aceştia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balan atrage atenţia că sute de mii de români aflaţi în străinătate riscă amenzi după modificarea Codului de procedură fiscală.
 Vizualizări articol: 6096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Balan atrage atenţia că sute de mii de români aflaţi în străinătate riscă amenzi după modificarea Codului de procedură fiscală4.054

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei