Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 oct 2017 - Anul XXII, nr. 224 (6640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manifestare comemorativă dedicată Zilei Holocaustului în România

Miercuri, 4 Octombrie 2017 (10:25:21)

În Sala de Conferinţe - parter a Muzeului de Istorie din Suceava va avea loc luni, 9 octombrie 2017, ora 12, o manifestare comemorativă dedicată Zilei Holocaustului în România. Pe 9 octombrie 1941 a început deportarea forţată în Transnistria a populaţiei evreieşti din Basarabia şi Bucovina.

În cadrul acestei activităţi vor participa președintele Comunităţii Evreiești din Suceava, profesor Sorin Golda, muzeograf Cristina Pînzariu, din partea Muzeului Bucovinei, clasele IX F și X C de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, îndrumate de profesor Rodica Cozaciuc, precum și elevi de la Colegiul Naţional „Ștefan cel Mare” din Suceava. 

După o vizită la Sinagoga Gah din Suceava, care va avea loc începând cu ora 11, tot în cadrul manifestării, la Muzeul de Istorie, de la ora 12 va fi prezentat participanţilor la eveniment un film documentar despre holocaustul românesc, care relatează mărturii absolut cutremurătoare despre masacrele de la Iaşi, Dorohoi şi Bucureşti, despre lagărele din Transnistria, dar și ale unor supravieţuitori ai „trenurilor morţii” .

În memoria celor care au suferit sau au fost uciși în aceste dramatice evenimente, la propunerea mai multor organizaţii ale supravieţuitorilor Holocaustului, precum și a Federaţiei Comunităţilor Evreiești din România, cât și din datoria conștiinţei morale faţă de memoria evreilor români care au avut de suferit în acei ani cumpliţi, această zi de 9 octombrie, prin hotărâre de Guvern, a devenit din anul 2004 ziua pentru comemorarea Holocaustului în România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Manifestare comemorativă dedicată Zilei Holocaustului în România.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Manifestare comemorativă dedicată Zilei Holocaustului în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei