Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 oct 2017 - Anul XXII, nr. 224 (6640)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prevenire

Săptămâna prevenirii criminalităţii a debutat cu tema combaterii infracţionalităţii juvenile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Siguranţa copiilor şi dezvoltarea comportamentului preventiv de la vârste fragede constituie una dintre priorităţile permanente ale poliţiei. Ieri a început derularea Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, iar prima zi a fost dedicată tocmai responsabilizării minorilor. Peste 200 de poliţişti au desfăşurat activităţi de prevenire şi informare în unităţile de învăţământ sau în alte locaţii cu un număr mare de tineri. În această primă zi au fost derulate peste 100 de activităţi preventive, la care au participat circa 3.000 de copii şi tineri cu vârste între 3 şi 18 ani. Au fost vizionate filme educative, s-au organizat jocuri interactive cu tematică preventivă, au fost organizate ateliere de lucru şi de prezentare a unor elemente tehnice din dotarea poliţiei. Poliţiştii au abordat tematici preventive diverse, fiind distribuite peste 8.000 de materiale preventive. Pe lângă activităţile de preventive şi de informare desfăşurate, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  din cadrul IPJ Suceava au organizat şi jocuri interactive şi ateliere de lucru la Şcoala Gimnazială din comuna Stroieşti, peste 300 de elevi, inclusiv de la Şcoala din Zahareşti, fiind angrenaţi în jocuri de rol şi dobândind cunoştinţe privind răspunderea penală a minorului. Laboratorul criminalistic mobil, câinele de urmă, autospecialele şi tehnica din dotare au prezentat un interes deosebit pentru elevi. Toate aceste activităţi sunt desfăşurate de poliţişti în scopul prevenirii victimizării minorilor, de multe ori insuficienta informare şi responsabilizare a copiilor stând la baza multor tragedii, urmările fiind din cele mai grave. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna prevenirii criminalităţii a debutat cu tema combaterii infracţionalităţii juvenile.
 Vizualizări articol: 1152 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămâna prevenirii criminalităţii a debutat cu tema combaterii infracţionalităţii juvenile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei