Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2017 - Anul XXII, nr. 87 (6503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nebunie

Un şofer beat care a trecut pe roşu a provocat un accident într-o intersecţie din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un tânăr în vârstă de 30 de ani care conducea un Mercedes CLS deşi consumase o cantitate mare de alcool a provocat un accident violent în municipiul Suceava, la intersecţia bulevardului principal – Calea Unirii, cu strada Traian Vuia. Accidentul s-a petrecut în seara celei de-a doua zile de Paşte, în jurul orei 21.30, după ce şoferul băut ar fi intrat în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului. Șoferul pericol public s-a izbit în maşina condusă de o tânără care se deplasa regulamentar, pe culoarea verde a semaforului.

 

Ordinea din intersecţie, dată peste cap de şoferul Mercedesului

Din ancheta poliţiştilor rutieri rezultă că Marian Pentelescu, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava, conducea autoturismul Mercedes CLS, înmatriculat în Anglia, pe strada Calea Unirii, dinspre Burdujeni spre centrul oraşului.

Pe sens opus se afla o tânără în vârstă de 32 de ani, la volanul unui Opel Astra. Aceasta se încadrase pentru viraj la stânga, de pe Calea Unirii spre strada Traian Vuia. Ordinea normală din intersecţie, dirijată de semafor, a fost dată peste cap de şoferul Mercedesului.

„Nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric, intrând în coliziune cu autoturismul marca Opel Astra, condus de tânăra în vârstă de 32 de ani, angajată în efectuarea virajului la stânga, către direcţia Iţcani”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Viteză şi semafor ignorat

După impact, din Mercedes au coborât doi tineri şi două fete. Tinerele au rămas în apropiere, în timp ce băieţii au fugit. 

Personalul medical SMURD ajuns la faţa locului i-a acordat îngrijiri medicale doar tinerei care conducea Opelul ce a fost lovit de Mercedes.

„Detaşamentul de pompieri Suceava a fost solicitat să intervină la accidentul de pe Calea Unirii, unde două autoturisme au intrat în coliziune, rezultând trei victime neîncarcerate. Ne-am deplasat cu modului SMURD şi s-a acordat primul ajutor unei singure victime, care a fost transportată la spital”, a declarat Doru Crainiciuc, subofiţer în cadrul Detaşamentului de pompieri Suceava.

Tânăra de la volanul Opelului, care a fost victimă în acest accident, a relatat, de la Spitalul Judeţean Suceava, cum s-a petrecut accidentul:

„Stăteam la semafor, s-a făcut verde şi am virat la stânga spre strada Traian Vuia. Cealaltă maşină a venit cu viteză, probabil şoferul a forţat semaforul şi m-a luat în plin. După impact din Mercedes au coborât doi băieţi care au fugit, erau cu ei şi două fete, patru în total”, a povestit tânăra.

 

Trei infracţiuni şi cătuşe pentru şofer. Procurorii au cerut arestarea sa preventivă

Un echipaj al Jandarmeriei Suceava, alertat de pompieri, a plecat în căutarea celor doi. Jandarmii i-au găsit rapid pe cei doi, care se ascundeau în tufe la câteva sute de metri distanţă.

Tinerii au fost băgaţi în duba Jandarmeriei, la faţa locului fiind aşteptaţi poliţiştii rutieri, cei care au efectuat ancheta în acest caz.

În scurt timp s-a stabilit că la volan s-a aflat Marian Pentelescu, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Suceava. În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că tânărul avea o concentraţie de 0,75 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Tânărul era în vizibilă stare de ebrietate, după cum se vede şi în imaginile surprinse imediat după accident. La spital, acestuia i s-au recoltat probe biologice, în mod normal concentraţia de alcool în sânge urmând a se cifra în jurul valorii de 1,5 la mie.

Pe numele său a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului. Marţi seară, tânărul a fost introdus în arestul poliţiei judeţene, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore.

Ieri, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a decis ca suspectul să fie înaintat în fața unui magistrat al Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. La baza deciziei stau, se pare, șialte probleme penale ale tânărului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un şofer beat care a trecut pe roşu a provocat un accident într-o intersecţie din Suceava.
 Vizualizări articol: 7009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un şofer beat care a trecut pe roşu a provocat un accident într-o intersecţie din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei