Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2017 - Anul XXII, nr. 87 (6503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Un băieţel în vârstă de 3 ani a ajuns în Centrul de Primire Urgenţe după ce a fost bătut de propria mamă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un băieţel în vârstă de 3 ani, din Horodnic de Sus, a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute în Centrul de Primire Urgenţe după ce a fost bătut de propria mamă. Copilul prezenta excoriaţii vizibile la nivelul feţei şi al mâinilor.

În Vinerea Patimilor, pe 14 aprilie, în jurul amiezii, reprezentanţi din cadrul Serviciului de Asistenţă Socială - Primăria Rădăuţi au solicitat sprijinul poliţiştilor de la Secţia 3 a Poliţiei Rurale Marginea pentru a-i însoţi la o locuinţă din comuna Horodnic de Sus, în vederea efectuării unei anchete sociale în regim de urgenţă, solicitată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava cu privire la situaţia minorului Andrei-Marius C., în vârstă de 3 ani. La locuinţa indicată de reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, patrula de poliţie a găsit-o pe mama lui Andrei-Marius, care locuia fără forme legale în casa concubinului. Oamenii legii au constatat că minorul în vârstă de 3 ani prezenta mai multe excoriaţii vizibile la nivelul feţei şi al membrelor superioare.

Din ce ne-au spus reprezentanţii Protecţiei Copilului, mama minorului a declarat verbal că l-a lovit de mai multe ori pe fiul ei cu palma, „deoarece era obraznic”, acesta prezentând şi unele leziuni „în urma unor căzături, când se juca în curte”. După ce organele de poliţie au constatat că minorul a fost bătut de propria mamă, s-a dispus ca Andrei-Marius să fie transportat la Cabinetul de Medicină Legală Rădăuţi, însoţit de un reprezentant din cadrul Asistenţei Sociale a Primăriei Horodnic de Sus, în vederea efectuării unei constatări medico-legale.

În urma consultării medico-legale s-au pus în evidenţă următoarele constatări preliminare: „Numitul Andrei-Marius C. prezintă echimoze şi excoriaţii faciale, tronculare şi pe membre, leziuni de violenţă care s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri dure, şi cu corp dur alungit, acestea putând data cu circa cinci zile anterior examinării, fără a pune în primejdie viaţa minorului. Necesită patru-cinci zile de îngrijiri medicale.”

În aceste condiţii, minorul a fost transportat de reprezentanţii Primăriei Horodnic de Sus la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, în vederea internării în regim de urgenţă. Directorul executiv adjunct al DGASPC Suceava, Margareta Isăilă, ne-a spus că băieţelul a fost internat în Centrul de Primire Minori în Regim de Urgenţă Suceava încă de vineri, 14 aprilie, urmând a fi dat în îngrijire unui asistent maternal profesionist, având în vedere vârsta pe care o are copilul.

 

Anchetă în desfăşurare, pentru „rele tratamente aplicate minorului”

Copilul agresat de cea care i-a dat viaţă, după cum ne-au spus reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, va fi evaluat psihologic, „în vederea constatării dacă tratamentele aplicate de către mamă i-au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, morală şi intelectuală”. Mama minorului agresat mai are în îngrijire un nou-născut în vârstă de câteva zile, care încă nu are certificat de naştere sau documente de înregistrare. Şi pentru acesta s-a solicitat reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava luarea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă.

Conform reprezentanţilor poliţiei, „s-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, cu care s-a discutat posibilitatea dispunerii unor măsuri preventive, concluzionându-se că nu se impune acest lucru, pentru a nu se afecta creşterea sau starea de sănătate a nou-născutului aflat în grija Alexandrei-Maria C.” Pe numele mamei minorului s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „rele tratamente aplicate minorului”, care urmează a fi soluţionat procedural de Postul de Poliţie Horodnic de Sus.

Margareta Isăilă a completat că nou-născutul nu se află în situaţie de risc şi nu trebuie luat de lângă mamă. „La vizita făcută de reprezentanţii Protecţiei Copilului s-a constatat că în locuinţa unde stă femeia, împreună cu concubinul ei, tatăl copilului, şi cu nou-născutul, era cald, copilul era îngrijit, hrănit şi nu se afla în situaţie de risc. Băiatul în vârstă de 3 ani luat în grija statului este dintr-o relaţie anterioară a femeii. Cazul rămâne în atenţia Protecţiei Copilului Suceava, dar şi a Serviciului de Asistenţă Socială - Primăria Horodnic de Sus, care va monitoriza în continuare acest caz”, este de părere directorul executiv adjunct al instituţiei de protecţie a copilului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un băieţel în vârstă de 3 ani a ajuns în Centrul de Primire Urgenţe după ce a fost bătut de propria mamă.
 Vizualizări articol: 6580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un băieţel în vârstă de 3 ani a ajuns în Centrul de Primire Urgenţe după ce a fost bătut de propria mamă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei