Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2017 - Anul XXII, nr. 87 (6503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Promovare

Studenţi şi elevi suceveni au aflat mai multe despre oportunităţile de studiu din Spania şi Elveţia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenţi de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) şi elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava au fost consiliaţi cu privire la sistemele educaţionale şi oportunităţile de studiu din Spania şi Elveţia. Seminarele au fost susţinute în cadrul proiectului Caravana Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), ce constă în organizarea unor întâlniri ce au ca scop informarea, ghidarea şi susţinerea tinerilor cu privire la oportunităţile academice internaţionale.

Săptămâna trecută, studenţii de la catedra de spaniolă de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) au aflat cum pot aplica pentru o bursă pentru un program de masterat sau doctorat în cele două ţări vizate.

Prezentările au fost făcute de Cristina Bleorţu, reprezentanta Ligii Studenţilor Români din Străinătate, consilier comunicare şi informare filiala LSRS Spania, doctorand la universităţile din Oviedo şi Zürich şi marea câştigătoare a Galei LSRS 2017, şi Felicia Gabriela Olaru, fostă studentă a Universităţii din Granada.

Tot săptămâna trecută, cele două tinere au susţinut seminarii pentru elevii claselor a XII-a de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava, despre bursele pentru care pot aplica, despre programul de mentorat al LSRS.

Reprezentantele Ligii s-au declarat încântate de deschiderea arătată de USV şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” faţă de prezentarea unor astfel de proiecte.

Potrivit Cristinei Bleorţu, „Caravana LSRS este un proiect anual major prin care studenţi şi absolvenţi români din străinătate organizează seminare gratuite în liceele şi universităţile din România, oferind consiliere directă tuturor celor interesaţi să studieze peste hotare. Se realizează anual în peste 30 de oraşe din România, ajungând la peste 5.000 de studenţi şi elevi din liceele şi universităţile din România. Caravana aduce informaţiile esenţiale despre studiul în străinătate aproape de tinerii români din întreaga ţară, punându-i în contact direct cu cei care au reuşit deja în procesul de admitere la universităţi de top”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi şi elevi suceveni au aflat mai multe despre oportunităţile de studiu din Spania şi Elveţia.
 Vizualizări articol: 1504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţi şi elevi suceveni au aflat mai multe despre oportunităţile de studiu din Spania şi Elveţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei