Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2017 - Anul XXII, nr. 87 (6503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Vremuri tulburi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lumea continuă să o ia razna şi pare că nimeni nu poate să facă nimic. Noi alcătuim lumea şi nu putem face nimic în privinţa ei. Uitaţi-vă ce se întâmplă la scară mică, adică în fotbal. La Lyon cu Beşiktaş, turcii parcă erau spahiii de odinioară. O astfel de agresiune a stat la baza incidentului de pe stadionul Heysel, soldat cu victime. Noroc că francezii nu erau îngrădiţi în tribune şi s-au putut refugia pe teren. Câteva zile mai târziu, turcii puneau puterea deplină, prin vot, în mâna unui singur individ. Cu tot cu pedeapsa capitală la rever! În timpul ăsta, fotbaliştii de la Lyon se deplasau în Corsica, pentru meciul cu Bastia. Aici, alte incidente, cu fotbaliştii oaspeţi ripostând la agresiunea unor peluzări pătrunşi pe gazon. Aşa şi-or fi imaginat ei că se calmează spiritele... Evident, imediat au reacţionat alţii şi tot aşa. Până şi o parte din personalul plătit să asigure ordinea a participat la agresarea celor pe care trebuia să-i protejeze! E o tensiune de rău augur în mai toată omenirea asta. Preşedintele UEFA, un sloven, i-a avertizat pe sârbi că dacă nu rezolvă problema violenţei suporterilor, atât la nivel de club, cât şi de naţională, Serbia riscă suspendarea din toate competiţiile. Nu e deloc exagerat, să nu uităm că războiul sârbo-croat a început de la un meci de fotbal! Puzzle-ul se completează cu atentate teroriste care au împânzit Europa, ultimul chiar împotriva unei echipe de fotbal, Borussia Dortmund.

În condiţiile astea, în care incidentele afectează desfăşurarea unor meciuri din fazele avansate ale Ligii Campionilor şi Ligii Europa, parcă nici spectacolul fotbalistic sau pasiunea nu se mai simt la fel, cu aceeaşi intensitate ca în alţi ani. Urmează meciuri precum Real Madrid – Bayern Muenchen şi Barcelona – Juventus Torino, care pot fi de antologie, dar grija principală este să se poată juca şi să se termine cu bine. Dacă mai rămâne ceva pe lângă, să fie primit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vremuri tulburi.
 Vizualizări articol: 1491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Vremuri tulburi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei