Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 apr 2017 - Anul XXII, nr. 87 (6503)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Conferinţa Naţională „Dinastia Lovineştilor”, la Fălticeni

Joi, 20 Aprilie 2017 (10:38:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În zilele de 28-29 aprilie 2017, la Fălticeni va avea loc ediţia inaugurală a Conferinţei Naţionale „Dinastia Lovineştilor”, eveniment organizat de Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni şi Asociaţia Culturală „Text şi discurs religios” din Iaşi, în parteneriat cu Institutul de Teorie şi Istorie Literară „George Călinescu” al Academiei Române.

Conferinţa creează un cadru de dezbatere pentru specialiştii preocupaţi de problemele criticii lovinesciene de la universităţile din ţară şi de la Institutele de Cercetare ale Academiei Române. Lucrările şedinţei inaugurale se vor desfăşura vineri, 28 aprilie 2017, la Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni, în Sala „Pictor Aurel Băeşu”, cu începere de la ora 9.00. În deschiderea conferinţei, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, va rosti cuvântul de întâmpinare şi va oferi binecuvântarea participanţilor la simpozion. În continuare, vor susţine cuvânt de bun venit primarul municipiului Fălticeni, prof. Gheorghe Cătălin Coman, şi reprezentanţii instituţiilor organizatoare. Sesiunea solemnă va fi urmată de comunicarea de plen, „Posteritatea critică a lui E. Lovinescu”, rostită de acad. Eugen Simion, şi de o dezbatere publică pe tema criticii lovinesciene (moderatori: acad. Eugen Simion, prof. dr. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române). Comunicările pe secţiuni („Lovineştii în literatură” şi „Literatura şi arta”), la care şi-au anunţat participarea peste 25 de personalităţi din lumea criticii literare şi de artă, se vor desfăşura sâmbătă, 29 aprilie, în aceeaşi locaţie, cu începere de la ora 9.00, şi vor fi precedate de comunicarea de plen „Ion Irimescu între Paciurea şi Brâncuşi”, susţinută de criticul de artă Pavel Șuşară, şi de lansările de carte: „E. Lovinescu, scepticul mîntuit”; „Dicţionarul General al Literaturii Române”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţa Naţională „Dinastia Lovineştilor”, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 878 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţa Naţională „Dinastia Lovineştilor”, la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei