Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Manageri validaţi

Ministerul Educaţiei pregăteşte concursuri pentru posturile de directori din şcoli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După şapte ani în care nu s-au mai organizat concursuri, iar posturile de conducere din şcoli au fost ocupate doar prin delegare, în funcţie de interesele politice, Ministerul Educaţiei vrea să-i cheme pe toţi şefii de şcoli din ţară la evaluare.

Astfel, ministerul a publicat joi, 3 septembrie, un proiect de metodologie privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ.

Potrivit regulamentului, concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct ar urma să fie organizat în perioada octombrie-noiembrie, respectiv martie-aprilie, graficul de desfăşurare urmând să fie stabilit de Inspectoratul Şcolar Suceava. 

Dacă lucrurile vor ieşi precum vrea ministerul, în vara anului viitor toate posturile de directori de şcoli vor fi ocupate prin concurs. Testările vor fi organizate de fiecare inspectorat şcolar judeţean, iar în cazul unităţilor şcolare particulare acestea vor fi organizate de Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ.

Inspectorul general Gheorghe Lazăr a menţionat că „în judeţul Suceava sunt 279 de directori plini şi directori adjuncţi. Organizarea concursului ar putea dura foarte mult dat fiind numărul mare de posturi de conducere. Dacă pentru inspectori a durat două săptămâni, însemnă că pentru directori se va întinde pe o perioadă considerabilă”. Acesta a mai spus că în cursul săptămânii viitoare va fi prezent la Sinaia, la întâlnirea cu inspectorii generali din ţară, unde se va discuta metodologia de organizarea a concursului.

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director constă în următoarele probe: analiza şi evaluarea CV-ului, interviu (maxim 45 de minute) şi test scris alcătuit din grile de management educaţional, dintre care două într-o limbă străină. Punctajul minim de promovare este de 100, în condiţiile în care punctajul maxim este de 145. Este declarat ”promovat” candidatul admis, care a obţinut cel mai mare punctaj total, iar în cazul egalităţii de punctaj, este declarat ”promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu.

Promovaţii vor sta în fruntea unităţilor de învăţământ vreme de patru ani.

 

Condiţii de participare

La concursul pentru ocuparea funcţiei de director sau director adjunct din unităţile de învăţământ pot candida persoanele care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au absolvit cu diplomă studii universitare de licenţă, sunt membre ale corpului naţional de experţi în management educaţional, sunt titulare în învăţământul preuniversitar, au cel puţin gradul didactic II sau titlul ştiinţific de doctor şi o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin patru ani, dovedesc calităţi profesionale, manageriale şi morale, reflectate prin calificativul "Foarte bine" în ultimii trei ani consecutivi şi nu au fost sancţionate disciplinar în ultimele 12 luni anterioare înscrierii la concurs, sunt apte din punct de vedere medical şi nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică.

Dacă o persoană doreşte să candideze pentru funcţia de director sau director adjunct la mai multe unităţi de învăţământ, aceasta trebuie să depună câte un dosar pentru fiecare post pentru care candidează. Candidaţii reuşiţi pe mai multe posturi vor alege o singură unitate de învăţământ.

La unităţile de învăţământ care şcolarizează şi nivelul preşcolar sau primar, este  recomandat ca unul dintre directori să fie profesor pentru învăţământul preşcolar sau primar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei pregăteşte concursuri pentru posturile de directori din şcoli.
 Vizualizări articol: 4763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ministerul Educaţiei pregăteşte concursuri pentru posturile de directori din şcoli3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 5 sep 2015, 11:59:12
Departajarea in caz de punctaj egal se face dupa punctajul obtinut la interviu, inainte sau DUPA contestarea acesteia? Ca daca la dom' Ghita s-a putut, de ce sa nu se poata si la directori? Situatia actuala de la ISJ Suceava, este o mare pata pentru judet. Acest inspector general este in afara legii. Macar s-a completat metodologia de concurs pentru inspector general, cu etapa de contestare a unei probe orale, asa cum este cea de interviu?
2.   Mizerie trimis de
( 5 sep 2015, 15:11:56
Mizeria din ISJ iese afara. Am nadejde in Dna ca daca l-au saltat pe sinescu, mana dreapta a lui nechifor la infractiuni, va fi luat si lazar. cat despre directori, recomand profesorilor sa prinda curaj si sa reclame aici tot ce-i doare. www.pna.ro
Nimeni nu e deasupra legii.
3.   Coruptie totala la inspectoratul din Suceava..... trimis de
( 6 sep 2015, 21:43:17
Ca sa obti un post de director platesti 1500€ si ai postul asigurat..nu conteaza cate cunostinte intelectuale ai...ca doar elevii stie mai multe de cat profesorii..hai sa fim seriosi..ma bucur ca DNA face curatenie si da afara coruptii..ca sa vezi ca la ora dr matematica se invata cum face profesoara dulceata de trandafiri:)de ras ce a ajuns institutiile de invatamant in ziua de azi...ca doar frate "banii vorbesc"!!!@@

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei