Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Distincţie

Premiul I pentru o elevă din judeţ la Olimpiada Internaţională de Lectură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Daniela Petrovici, elevă la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a ocupat locul I la Olimpiada Internaţională de Lectură, de la Constanţa, din perioada 2-4 septembrie.

Întrecerea s-a desfășurat pe niveluri de vârstă și de pregătire, Daniela dându-şi concursul în cadrul ultimei secţiuni, cea de-a IV-a, unde s-au calificat tineri între 17 şi 19 ani. Daniela a reușit să se impună în concurs cu 55,56 puncte dintr-un total de 60 posibile. Eleva a fost pregătită de profesorul Gheorghe Cîrstian.

La aceeaşi categorie, Larisa Andreea Pălie, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, s-a clasat pe locul IV, cu 54,16 puncte. Larisa este proaspăt absolventă a liceului fălticenean, iar la examenul naţional de bacalaureat a obţinut nota maximă la toate probele susţinute.

Elevi din Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Turcia, Republica Moldova şi România au participat la faza internaţională a Olimpiadei de Lectură.

Concurenţilor le-au fost evaluate competenţele de lectură, constând în înţelegerea textelor ficţionale, nonficţionale și multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris, în cadrul unei prezentări sau a unei dezbateri.

Potrivit Danielei Petrovici, olimpiada a constat într-o probă scrisă, individuală, ce a cuprins trei subiecte: primul subiect a vizat capacitatea de înţelegere şi interpretare a unui text ficţional și a avut o pondere de 50% din punctajul final; al doilea subiect a urmărit capacitatea de înţelegere a unui text nonficţional și a avut o pondere de 35%; al treilea subiect a vizat capacitatea de înţelegere şi interpretare a unui text multimodal și a avut o pondere de 15%.

De asemenea, elevii au trecut şi de o probă orală, mai exact o dezbatere.

În fiecare an, pentru desfășurarea olimpiadei internaționale, comisia centrală va selecta o temă, dezvoltată și în cursurile din programul olimpiadei, tema din acest an fiind ”Drumul”.

La concurs se prezintă elevi din țară și străinătate care studiază literatura comparată formal sau nonformal. Întrecerea se desfășoară pe niveluri de vârstă, potrivit competențelor de lectură dobândite de elevi în context formal sau nonformal și în acord cu practicile competiționale internaționale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premiul I pentru o elevă din judeţ la Olimpiada Internaţională de Lectură.
 Vizualizări articol: 2447 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premiul I pentru o elevă din judeţ la Olimpiada Internaţională de Lectură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei