Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sportul pentru toţi

Săptămâna Europeană a Sportului va fi sărbătorită activ şi în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 7-13 septembrie 2015 va avea loc prima ediţie a Săptămânii Europene a Sportului. Aceasta va fi marcată în România de peste 130 de acţiuni, la care vor participa circa 26.000 de amatori de mişcare şi 1.200 de voluntari. Statistica este confirmată de organizatorii locali şi judeţeni implicaţi în coordonarea evenimentelor, după cum se arată într-un comunicat al Federaţiei Române Sportul pentru Toţi.

În judeţul Suceava, manifestările prilejuite de Săptămâna Europeană a Sportului se vor desfăşura cu aportul şi colaborarea dintre Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, numeroase cluburi, asociaţii sportive, organizaţii sindicale sau firme. Numărul total de activităţi este de zece, cuprinzând disciplinele fotbal, volei, tenis, cros, baschet, ciclism, tir sportiv, tir cu arcul, aerobic-fitness şi kangoo jumps. Astfel, din Săptămâna Europeană a Sportului vor face parte şi Spartachiada Profesorilor, Memorialul „Leon Băncescu” la tenis de câmp, concursul de alergare montană şi mountain bike Rarău Radical Race, un concurs de tir cu arcul la Rădăuţi şi unul de tir sportiv la Solca, un concurs de căţărări şi escaladă pe panoul artificial de la Iulius Mall, dar şi la Aventura Park din Gura Humorului, localitate în care se va organiza şi un concurs de înot la bazinul Clubului Sportiv Şcolar Gura Humorului, plus aerobic, fitness şi kangoo jumps la trei săli din Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.  

Evenimentul se va desfăşura simultan în toate cele 28 de ţări ale Uniunii Europene, la care se adaugă ale şase ţări de pe continent. El este promovat atât de canalul de televiziune pan-european Eurosport, de televiziuni membre ale EBU(Uniunea Europeană de Radio și Televiziune), în urma unui acord semnat anul acesta, de federaţii naţionale şi la nivel continental, cele mai active anunţându-se cele de gimnastică şi atletism, cât şi de ambasadorii Săptămânii Europene a Sportului (SES). Aceşti ambasadori SES, personalităţi consacrate ale sportului, reprezintă modele de succes pentru practicanţii activităţii fizice şi ai sportului.

 

Campioana olimpică Gabriela Szabo este unul dintre ambasadorii României

În ţara noastră îi avem ca ambasadori pe Gabriela Szabo, campioană olimpică, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, şi pe George Boroi, vicecampion european, preşedintele celui mai puternic club din România, Steaua Bucureşti. Alţi reprezentanţi ai ţărilor UE sunt celebrităţi precum Paula Radcliffe, Steven Gerrard (Marea Britanie), Joel Gonzalez (Spania), Caroline Wozniacki (Danemarca), Tapio Korjus (Finlanda), Gerlinde Kaltenbrunner (Austria), Danka Bartenkova (Slovacia), Jean-Michel Saive (Belgia), Marie Bochet (Franţa), Clarence Seedorf (Olanda).

Desfăşurată sub deviza #BeActive, Săptămâna Europeană a Sportului va avea la Bruxelles un eveniment principal, pe 9 septembrie, în The Square Conference Center, cu tema „Rolul sportului în promovarea toleranţei şi societăţii deschise în Europa”. Cu acest prilej vor fi decernate Premiile #BeActive, prin care sunt recunoscute şi prezentate proiectele cele mai bune din Europa, care se disting datorită abordării creative, inovatoare şi favorabile creşterii participării cetăţenilor europeni la sport şi activitate sportivă.

Săptămâna Europeană a Sportului - #BeActive este un program finanţat cu sprijinul Comisiei Europene prin Programul Erasmus + şi cofinanţat de Ministerul Tineretului si Sportului, având coordonator naţional Federaţia Română Sportul pentru Toţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Săptămâna Europeană a Sportului va fi sărbătorită activ şi în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Săptămâna Europeană a Sportului va fi sărbătorită activ şi în judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei