Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


21 de ani de secetă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceea ce scriu eu aici e cumva în legătură cu meciul contra Ungariei, până la startul căruia, acum, când scriu, mai sunt vreo 21 de ore. Tot acum, se împlinesc vreo 3 ore de când Sorin Avram şi-a încheiat emisiunea, începută la ora 21, în care l-a avut invitat la TVR pe Stoichiţă, un personaj interesant din fotbalul nostru, un om care are vocabular şi bun-simţ, pe lângă o doză consistenţă de cunoaştere a "fenomenului". Iar dacă tot suntem sub semnul lui 21, să observăm că atâţia ani au trecut de la cea mai spectaculoasă prezenţă a României la un Campionat Mondial. Coincidenţa dracului face ca tot Puiu Iordănescu să fi fost antrenor şi atunci, şi acum. Diferenţa dintre cele două loturi este vizibilă nu de pe Lună, ci şi din altă galaxie. Cât priveşte calitatea jocului, în strânsă legătură cu aceasta, nu există termen de comparaţie: cei de atunci numai din întâmplare (sinonimie contextuală: prostie tipic românească!) nu au adus titlul mondial acasă, împiedicându-se în sferturi de Suedia, adică de Nimeni, după ce dăduseră un recital antologic contra Argentinei. Şi a altora. Cei 21 de ani scurşi de atunci par o veşnicie, atât de departe ne aflăm noi astăzi faţă de ceea ce arătam atunci. Era o întrecere între cine dă goluri mai frumoase: Hagi, Răducioiu sau Ilie Dumitrescu? În timp ce astăzi ne punem speranţele, reflectare fidelă a disperării şi a halului în care am ajuns, fie într-un şchiop, fie într-un umflat, fie într-o rezervă "de meserie"! Aveam fundaşi fie de fier, fie artişti. Acum, regretăm lipsa din lot a beţivului şi ne rugăm ca moşneagul să nu clacheze ori ca panaramele celelalte să nu-şi dea autogoluri. De unde ne-ntrebam câte boabe dăm Columbiei, acum ne rugăm Domnului să prindă ungurii o zi proastă. Noroc că nici ei nu par mai breji! Stoichiţă crede că Puiu va juca la 0-0. El, care dădea câte trei Argentinei şi Columbiei! Suntem după 21 de ani de secetă, iar pârjolul mi-e teamă că mai durează încă pe atât. Hai România!... Unde!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 21 de ani de secetă.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
21 de ani de secetă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei