Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Lungu şi Nechifor lucrează „cot la cot” pentru proiectul „Suceava - capitală culturală”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ambiţia unor suceveni ca municipiul reşedinţă de judeţ să devină Capitală Europeană a Culturii, în 2021, i-a adus pe aceeaşi „baricadă” pe primarul Ion Lungu cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, pe specialiştii din primărie, alături de cei din CJ, dar şi alături de cei care s-au oferit voluntari să lucreze la strategia culturală a Sucevei pe următorii şapte ani.

Şeful administraţiei judeţene şi şeful municipalităţii sucevene s-au întâlnit ieri pentru a se pune de acord în privinţa strategiei de lucru pentru depunerea candidaturii Sucevei, care se doreşte a fi înscrisă în competiţia de desemnare a capitalei culturale europene ca reprezentantă a Bucovinei, prin asocierea ei cu mai multe localităţi din judeţ.

Prima întâlnire de lucru comună a avut loc ieri dimineaţă, Lungu şi Nechifor asumându-şi misiunea de a lucra „cot la cot” pentru realizarea proiectului „Suceava-capitală culturală europeană”.

„Timpul rămas până la termenul limită de depunere a dosarului de candidatură este foarte scurt – o lună de zile. Important este că de acum ne-au venit alături şefii instituţiilor culturale ale Consiliului Judeţean, iar cu deciziile luate la nivel de judeţ, cu cele din Consiliul Local, putem elabora o strategie de participare a regiunii Bucovina la această competiţie internaţională. Lucrăm încă la un slogan reprezentativ, dar cu siguranţă acesta va conține cuvântul Bucovina”, a declarat primarul Ion Lungu.

Şeful Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şi-a arătat disponibilitatea totală de a ajuta la realizarea acestui deziderat – alegerea Sucevei drept capitală europeană a culturii în 2021, având în vedere că municipiul reşedinţă de judeţ este în competiţie cu cel puţin 12 mari oraşe din ţară, dar şi cu oraşe din Grecia.

Tocmai de aceea, el a venit însoţit de managerul Centrului Cultural Bucovina, Viorel Varvaroi, de şeful Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Călin Brăteanu, precum şi de preşedintele Societăţii Scriitorilor Bucovineni, Carmen Veronica Steiciuc.

O nouă întâlnire de lucru va fi stabilită curând, realizarea strategiei culturale a Sucevei cel puţin până în 2021 fiind principala „piesă” a dosarului de candidatură care trebuie depus în luna octombrie, pe lângă numeroase alte informaţii despre activitatea culturală de până acum, dar şi despre municipiul reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu şi Nechifor lucrează „cot la cot” pentru proiectul „Suceava - capitală culturală”.
 Vizualizări articol: 1693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Lungu şi Nechifor lucrează „cot la cot” pentru proiectul „Suceava - capitală culturală”1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei