Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Foc mare

Un incendiu urmat de două explozii a provocat pagube în trei gospodării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un puternic incendiu, care a dus şi la explozia a două butelii, a provocat pagube în trei gospodării din oraşul Milişăuţi, pentru stingerea focului intervenind mai multe echipaje de pompieri, dar şi în jur de 30 de localnici, care au evacuat bunuri din case şi au venit în sprijin cu un tractor şi o cisternă cu apă. Alarma de incendiu s-a dat joi, în jurul orei 15.20.

La faţa locului au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Rădăuţi, alături de lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Milişăuţi, în total cu patru autospeciale cu apă.

La sosirea pompierilor, ardeau violent o casă şi anexele din două gospodării, existând pericolul de propagare la proprietăţile învecinate.

Colonelul Sorin Popovici, comandantul Detaşamentului de pompieri Rădăuţi, cel care a coordonat intervenţia, a declarat:“Incendiul se manifesta pe aproximativ 300 de mp, existând pericol de propagare la gospodării foarte învecinate. A fost o mobilizare foarte bună, inclusiv a cetăţenilor care au evacuat la timp bunurile din gospodării”.

Din fericire, explozia celor două butelii, în timpul incendiului, nu a făcut victime. 

 

Una dintre gospodării s-a făcut scrum aproape în totalitate

Cel mai grav afectată a fost gospodăria unei femei, Constanţa C. Focul i-a mistuit femeii casa, depozitul de furaje, adăpostul de animale şi magazia de lemne, 7 metri cubi de lemn de foc, trei tone de furaje, mobilier şi electrocasnice. Practic, din această gospodărie nu a mai rămas mai nimic. Unui vecin de-al Constanţei C, Octavian B., i-au ars o anexă pe 12 mp şi acoperişul adăpostului de animale, pe 15 mp. Flăcările au mai afectat şi casa lui Gheorghe D., degradând izolaţia din polistiren a casei, pe 30 de mp, şi două ferestre din PVC.

După ce au lichidat focul, pompierii au început ancheta privind stabilirea cauzei incendiului.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect”, a declarat plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni.

 

Blestemul incendiilor la Milişăuţi

Pentru oamenii din Milişăuţi, incendiile au devenit un coşmar.

La sfârşitul lunii august, un alt incendiu a distrus casa a doi tineri, chiar în timp ce aceştia petreceau la propria nuntă. Atunci incendiul a fost provocat intenţionat, autorul nefiind încă prins.

Primarul oraşului Milişăuţi, Mircea Laurus, a precizat că, începând din februarie, în fiecare lună pe raza oraşului a avut loc cel puţin câte un incendiu.

„Nu ştiu cum să spun, parcă am fi loviţi de un blestem, în fiecare lună câte un incendiu mare”, a spus primarul. Inclusiv familia acestuia a trecut printr-o încercare de acest fel. În luna februarie a acestui an, flăcările au mistuit casa în care locuiau fiica primarului şi nepoţii acestuia.

„Vom face tot posibilul să-i ajutăm şi pe aceşti oameni, atât prin primărie, cât şi prin biserică şi comunitate. Tot timpul oamenii din Milişăuţi au sărit în ajutor, iar casele care au luat foc au fost refăcute”, a mai spus Mircea Laurus.

Trebuie spus că la Milişăuţi, ca şi la Marginea, incendiile au provocat de multe ori pagube mari, pe mai multe proprietăţi, pentru că în multe zone locuinţele sunt foarte apropiate una de alta.

 

O altă casă distrusă de foc, în aceeaşi zi, la Găineşti - Slatina

Tot joi după-amiază, în jurul orei 15.00, un alt incendiu a izbucnit în satul Găineşti, comuna Slatina. Focul a fost anunţat la 112 în jurul orei 15.00. La locul incendiului, la gospodăria lui Cristinel V., pompierii de la Detaşamentul Fălticeni au găsit casa de locuit, din lemn, cuprinsă deja de flăcări.

Focul a fost stins în jurul orei 17.20.

Au ars acoperişul casei de locuit pe 100 de metri pătraţi, articole de îmbrăcăminte, obiecte de mobilier, acte şi documente personale ale proprietarului. S-au degradat tavanul şi pereţii imobilului în proporţie de 80%, un boiler şi elemente de tâmplărie.

Şi în acest caz, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric defect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu urmat de două explozii a provocat pagube în trei gospodării.
 Vizualizări articol: 2268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un incendiu urmat de două explozii a provocat pagube în trei gospodării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei