Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

29 de proiecte europene au fost realizate prin Asociaţia GAL "Confluenţe Nordice"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Grupului de Acţiune Locală "Confluenţe Nordice", primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu mai puţin de 29 de proiecte au fost finanţate cu fonduri europene prin intermediul acestei asociaţii. Marius Ursaciuc a spus că Asociaţia GAL "Confluenţe Nordice" a avut la dispoziţie o sumă de 2,55 milioane de euro, fiind semnate 29 de contracte de finanţare cu o valoare nerambursabilă de circa 2,53 milioane de euro, adică 99,26% din valoarea totală. Ursaciuc a precizat că 13 contracte de finanţare au fost semnate pe măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, cu o valoare de 464.000 de euro, alte trei contracte au fost semnate pe măsura 212 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, cu o valoare de 400.000 de euro, iar alte două contracte au fost semnate pe măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice”, în valoare totală de 297.360 de euro. Marius Ursaciuc a adăugat că alte zece contracte de finanţare au fost semnate pe măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, cu o valoarea de aproximativ 1,35 milioane de euro, iar un alt contract a fost finanţat pe măsura 421 „Implementarea proiectelor de cooperare”, valoarea acestuia fiind de aproape 19.500 de euro.

Cele mai multe proiecte au fost realizate în comuna Cornu Luncii, pentru şase contracte de finanţare fiind alocată suma de 542.582 de euro.

Marius Ursaciuc a explicat că din GAL "Confluenţe Nordice" fac parte localităţile Gura Humorului, Cornu Luncii, Drăgoieşti, Stulpicani, Berchişeşti, Slatina, Ostra, Ciprian Porumbescu, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Păltinoasa, Mălini, precum şi 11 ONG-uri şi 25 de societăţi comerciale.

„Cu toate greutăţile întâmpinate, având în vedere că acest Grup de Acţiune Locală a pornit la drum cu un an întârziere faţă de celelalte GAL-uri, putem să spunem că ne declarăm mulţumiţi de ceea ce s-a realizat”, a spus Marius Ursaciuc. El a precizat că membrii GAL "Confluenţe Nordice" au formulat  mai multe propuneri legislative care au fost înaintate factorilor de decizie şi care ar uşura implementarea unor proiecte cu fonduri europene. Marius Ursaciuc a mai declarat că primăriile din GAL "Confluenţe Nordice” sunt pregătite pentru următoarea sesiune de finanţare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 29 de proiecte europene au fost realizate prin Asociaţia GAL "Confluenţe Nordice".
 Vizualizări articol: 2065 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
29 de proiecte europene au fost realizate prin Asociaţia GAL "Confluenţe Nordice"4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei