Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Donțu face demersuri pentru ca disponibilizații de la Termica să primească salarii compensatorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donțu face demersuri la Guvern în vederea alocării sumelor din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru ca cele 94 de persoane disponibilizate de la societatea comercială Termica, aflată în faliment, să primească venituri de completare. ”Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.36/2013 s-a aprobat aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare. Adoptarea măsurilor de protecție socială a persoanelor concediate va contribui la atenuarea impactului social al aplicării planului de disponibilizare și va asigura un climat socio-economic favorabil reintegrării în muncă a persoanelor disponibilizate”, a declarat Donțu. El îi solicită primarului municipiului Suceava, Ion Lungu, să medieze discuţiile între sindicatele de la Termica pe de o parte, lichidatorii judiciari şi comitetul creditorilor pe de altă parte pentru ca celor disponibilizați să li se acorde salariile compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă în anii 2013-2014. ”Îi solicit primarului Ion Lungu să se implice să medieze discuţiile între sindicatele de la Termica, lichidatorii judiciari şi comitetul creditorilor prin care să li se acorde celor disponibilizaţi salarii prevăzute în contractul colectiv de muncă în anii 2013-2014. Motivaţia ar fi că deşi în anul 2015 sindicatele şi creditorii nu au ajuns la un consens privind încheierea unui astfel de contract atâta vreme cât o instanţă a anulat planul de reorganizare al Termica, fiind un plan fals, măcar să primească salarii compensatorii conform Codului Muncii. Este o situaţie gravă pentru disponibilizaţii de la Termica, iar primarul Ion Lungu are obligaţia de a se implica în rezolvarea acestei probleme pentru ca disponibilizaţii din 2015 să primească aceleaşi drepturi ca cei din 2013 şi 2014. Acest lucru este necesar şi datorită faptului că actuala majoritate PNL din Consiliul Local şi-a dovedit incapacitatea de a rezolva problemele stringente ale oraşului”, a mai spus senatorul Donțu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donțu face demersuri pentru ca disponibilizații de la Termica să primească salarii compensatorii.
 Vizualizări articol: 1539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Donțu face demersuri pentru ca disponibilizații de la Termica să primească salarii compensatorii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de sistem trimis de
( 5 sep 2015, 12:35:33
Salariatii care au asigurat atatia ani utilitatile vitale in municipiu trebuie sa beneficieze de salarii compensatorii si de ordonanta de guvern la disponibilizare. Seria trecuta de disponibilizati nu au primit ajutorul primarului asa cum li s-a promis inainte de disponibilizare de catre edil, salariatii fiind nevoiti sa-si ceara drepturile prin mitinguri de protest, demersuri scrise si delegatii la prefectura, ministerele implicate si guvern. Intr-un tarziu, cu chiu cu vai, problema s-a rezolvat la guvern in sensul ca salariatii si-au primit drepturile legale, insa si-au pierdut increderea in edil, care a promis si apoi a uitat de promisiune, obiectivul sau fiind falimentarea Termica.
2.   Problema de sistem trimis de
( 5 sep 2015, 12:42:43
Cu regret, putem spune ca problema termoficarii in Suceava a depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, nu incredintari sau negocieri directe ca acum, are mari avantaje tehnico – economice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei