Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 sep 2015 - Anul XX, nr. 206 (6018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Pentru copii

Cel mai mare parc de joacă din cartierul Iţcani a fost inaugurat ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii din cartierul sucevean Iţcani au la dispoziţie, începând de ieri, un nou loc de joacă, modern, în care instalaţiile de distracţie pentru cei mici sunt îmbinate în mod plăcut cu spaţii verzi, trotuare pavate şi spaţii de joacă în nisip.

Cel mai mare loc de joacă din Iţcani, amenajat pe o suprafaţă de aproape 500 de mp, în spatele stadionului, pe strada Ieraclie Porumbescu, a fost realizat de firma de salubrizare Diasil, în baza parteneriatului încheiat cu Primăria Suceava.

Zeci de copii, însoţiţi de părinţi şi bunici, au fost prezenţi la inaugurarea acestui spaţiu dedicat lor, pamblica inaugurală fiind tăiată chiar de unul dintre micuţii beneficiari ai acestei investiţii realizate în cartierul Iţcani.

„Acest loc de joacă este rezultatul negocierilor şi al inspiraţiei pe care am avut-o atunci când s-a întocmit caietul de sarcini, de a prinde în sarcina operatorului de salubritate stradală obligaţia de amenajare de spaţii de joacă generoase, bine dotate, an de an. La fel vrem să facem şi cu contractul de salubrizare menajeră. Este un beneficiu adus copiilor celor care plătesc taxe şi impozite, inclusiv pentru salubrizare. Un astfel de loc de joacă este solicitat de comunitatea din Iţcani de ani de zile, iar acum îl vedem realizat”, a declarat viceprimarul Ovidiu Doroftei.

Cum s-a ajuns ca primul loc de joacă amenajat de Diasil, ca urmare a preluării contractului de salubrizare stradală, să fie făcut în Iţcani, a fost explicat de viceprimarul Lucian Harşovschi:

„Echipa administrativă din Primăria Suceava, cei doi viceprimari şi primarul Ion Lungu, secondată de cea politică, condusă de deputatul Ioan Balan, alături de deputatul de zonă, Sanda-Maria Ardeleanu, a luat decizia de a avea acest loc de joacă în Iţcani ca urmare a solicitărilor venite de la cetăţeni. Aceştia au avut două doleanţe principale – un loc de joacă cu un mic părculeţ, iar atunci când va începe şcoala, să se poată circula pe sub pasarela de cale ferată, pe un trotuar amenajat. Prima dorinţă le-a fost îndeplinită acum, odată cu inaugurarea parcului de joacă amenajat de Diasil, cărora le mulţumesc pentru că, pe lângă acele tobogane şi scrâncioburi din contract, au făcut mai mult, realizând şi aceste alei pavate, pătură de gazon, bănci şi coşuri de gunoi”.

Nici cea de-a doua dorinţă exprimată de locuitorii din Iţcani nu a fost uitată, iar de astăzi se va lucra la amenajarea trotuarului de lângă gardul Depoului, astfel încât copiii din Iţcani să meargă la şcoală într-un mod civilizat.

Copiii prezenţi la inaugurarea parcului de joacă, amenajat pe un fost teren viran, au fost întâmpinaţi cu îngheţate, sucuri şi alte dulciuri, dar şi cu apă minerală şi chiar jucării, graţie sponsorizărilor oferite de un mare fermier din zona Iţcani, Mihai Flutur, dar şi de directorul Diasil, Anton Curelaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai mare parc de joacă din cartierul Iţcani a fost inaugurat ieri.
 Vizualizări articol: 2638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Cel mai mare parc de joacă din cartierul Iţcani a fost inaugurat ieri4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei