Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Competiţie

Cupa DHS - Educaţie Rutieră, ediţia a VI-a, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava s-a desfăşurat marţi, 2 iunie, Cupa DHS - Educaţie Rutieră, ediţia a VI-a, destinată elevilor din clasele V-VIII, concurs naţional de îndemânare pe bicicletă cuprins în calendarul activităţilor educative naţionale al Ministerului Educaţiei Naţionale. Directorul Palatului Copiilor Suceava, Beatrice Choleva, ne-a spus că acest concurs “pune în valoare perspicacitatea copiilor, pentru a-i învăţa să respecte regulile de circulaţie. Premiile sunt oferite de cei de la DHS, biciclete şi echipamente sportive, ei venind în sprijinul copiilor suceveni”.

 

Patru echipaje la start

La start s-au înscris patru echipaje formate din câte patru elevi, concurenţi plini de energie şi speranţă,copii pasionaţi de mersul pe bicicletă care s-au întrecut atât în cunoştinţe teoretice, cât şi în îndemânare. Aşa cum ne-a spus inspectorul şcolar pentru educaţie permanentă şi activităţi extraşcolare din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Tatiana Vîntur, prezent al eveniment, „este vorba de un concurs educaţional care presupune educaţie rutieră. Copiii se deplasează cu bicicleta sau ar trebui să se deplaseze mai mult cu bicicleta şi de aceea trebuie să respecte anumite reguli, cu care ei să fie familiarizaţi de la vârste mici. Acesta este unul dintre scopurile concursului, dincolo de mişcare, de sănătate şi de activităţi educative”.

Concursul a constat în două probe, cea de îndemânare în poligon şi proba scrisă, adică cea de cunoaştere a istoriei bicicletei şi a educaţiei rutiere. Prin cumularea penalizărilor de la cele două probe, s-a întocmit clasamentul general. Echipajul care  a greşit mai puţin s-a calificat la etapa naţională. Clasamentul final a fost următorul: Locul I - Școala Gimnazială Herla, comuna Slatina, echipă formată din elevii Ana Maria Dănilă, clasa a V-a, Vasile Iulian Dascălu, clasa a VI-a, Sorina Schipor, clasa a VII-a, Valentin Andrei Dumitrache, clasa a VIII-a, coordonaţi de profesorul Theodor Ioan Gășpărel; Locul II – Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni; Locul III -  Școala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului; Locul IV - Clubul Copiilor din Gura Humorului.

 

Promovareaunui mod de viaţă sănătos

Concursul a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Federaţia Română Sportul Pentru Toţi, Clubul Sportiv Silver Fox din Deva şi Eurosport DHS din Deva. Florin Firescu, arbitru principal al competiţiei şi reprezentant al Clubului Sportiv Silver Fox din Deva, unul dintre organizatorii acestui concurs, ne-a spus că această competiţie se organizează în 26 de reşedinţe de judeţ. „Fiecare echipă câştigătoare la etapa judeţeană va beneficia din partea Ministerului Educaţiei Naţionale de o tabără gratuită de 4 zile la Sibiu, unde va avea loc şi marea finală a acestui concurs”, ne-a spus Florin Firescu, care a completat că „scopul concursului este de a promova un mod de viaţă sănătos, de a preveni producerea accidentelor rutiere în rândul elevilor prin însuşirea în mod corect a regulilor de circulaţie şi de a verifica gradul de pregătire al participanţilor în parcurgerea unui poligon tehnico-aplicativ”.

Toţi participanţii de marţi au primit tricouri din partea DHS. Alături de DHS, în desfăşurarea competiţiei au participat, ca parteneri, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava și Palatul Copiilor Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cupa DHS - Educaţie Rutieră, ediţia a VI-a, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cupa DHS - Educaţie Rutieră, ediţia a VI-a, la Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte