Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ultimul lux pentru Udrea, Mazăre şi Nichita

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum pe timp de molimă firmele de pompe funebre se umplu de bani, aşa şi arestările de lux din ultima perioadă îi burduşesc de parale pe avocaţi.

Dacă de la un client de rând avocatul pretinde de regulă un onorariu situat între limite rezonabile ale nesimţirii, de la o Elena Udrea, de la un Gheorghe Nichita ori de la un Radu Mazăre se discută doar peste un nivel foarte sus cocoţat. Cum aceşti inculpaţi cu totul speciali îşi cumpără ceasuri, genţi şi haine de firmă foarte costisitoare, e firesc să îşi cumpere şi avocaţi scumpi, de firmă.

Sunt căutaţi apărătorii clanurilor interlope, trecuţi prin ciurul şi dârmonul tuturor golănelilor posibile. Mare trecere au şi decanii de barouri. Alături de cei care întreţin legături cu serviciile de informaţii, care mai pot să facă aranjamente de culise.

Ajungem, aşadar, la bani. De cât e vorba ca onorariu pentru matale, maestre dragă? De un milion de euro? Ia de aici milionul, numără-l şi treci la treabă.

Parcă ce înseamnă un milion de euro pentru una sau unul ca ei? Un fleac. Ei sunt scamatori ai banului, care făceau milioanele doar dintr-o simplă întorsătură de condei pusă cu măiestrie pe un act. Aranjau trei licitaţii pentru atribuire de lucrări din fondurile publice şi le ieşeau şapte milioane, nu unul singur.

Avocaţii mai au un motiv de bucurie. Că nici un barosan penal de-al politicii noastre nu se limitează la un singur apărător în instanţă. Un singur avocat să-şi ia prostimea. Ei îşi iau câte trei, câte cinci, câte şapte de căciulă. O fac ostentativ, ca o ultimă sfidare adresată unui popor pe care l-au furat şi l-au dispreţuit continuu. Ca pentru a-şi dovedi că obrazul lor gros ca pielea de rinocer se subţiază cu cheltuială.

Când îşi târguiesc avocaţii, Udrea, Nichita şi Mazăre au acelaşi sentiment plăcut ca atunci când îşi făceau cumpărăturile în magazinele de lux de la Champs Elysée. Din păcate pentru ei, acesta este ultimul lor lux.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul lux pentru Udrea, Mazăre şi Nichita.
 Vizualizări articol: 1569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Ultimul lux pentru Udrea, Mazăre şi Nichita5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte