Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Inflexibilitate

Un bătrân de 80 de ani a stat aproape o oră pe bordură în faţa Spitalului Vechi, din cauza unei interdicţii de acces auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân de 80 de ani care trebuia să se interneze, ieri, în secţia Pneumologie a Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava (la Spitalul Vechi), a fost nevoit să stea pe o bordură în faţa instituţiei spitaliceşti aproape o oră, la o temperatură de 27 de grade Celsius. Motivul a fost că paznicii de la poartă nu au permis accesul în curtea spitalului al autovehiculului cu care familia bătrânului l-a adus la spital. Titus Apetrei a venit la spital ieri dimineaţă, împreună cu soţia sa, Elena. Potrivit acesteia, în cursul dimineţii Titus Apetrei a fost investigat în Unitatea de Primire Urgenţe, a stat câtva timp în camera de resuscitare, iar în jurul amiezii medicii din UPU au decis internarea la secţia Pneumologie.

Conform regulamentului, pacienţii netransportabili sunt transferaţi de la spitalul nou peste drum, la Spitalul Vechi, cu ambulanţa. ”Doamna asistentă ne-a întrebat dacă avem maşină sau mergem cu ambulanţa. Eram cu maşina, cu un Transporter, aşa că am spus că mergem cu maşina noastră, dar la poartă nu ni s-a dat voie să intrăm sub nici o formă. Agentul de pază a spus că nu au voie decât maşinile personalului. L-am lăsat pe el (n.r. - pe Titus Apetrei) aşezat pe o bordură şi m-am dus să caut loc de parcare pentru maşină. Abia am găsit, în parcarea de la spitalul nou”, a spus femeia.

Supărată, femeia a sunat la redacţia ziarului Monitorul de Suceava pentru a sesiza problema.

 

În curtea Spitalului Vechi au acces doar ambulanţele şi maşinile angajaţilor

Întrebat despre această situaţie, şeful pazei de la spital, Gheorghe Dascălu, ne-a declarat că în privinţa accesului auto în curtea Spitalului Vechi regulamentul este foarte clar: pacienţii sunt transferaţi doar cu ambulanţa. ”De asta este maşină la spital, pentru astfel de situaţii. Ei au refuzat. Erau cu o maşină mare, cu o dubă, care ar fi încurcat şi în curte, şi în faţa spitalului. Curtea este mică, sunt puţine locuri de parcare, doar pentru personal, iar ordinele sunt stricte. Dacă agentul de pază încalcă regulamentul, îşi pierde slujba, iar cei de la Urgenţă ar trebui să ştie asta”, a spus Gheorghe Dascălu în apărarea oamenilor săi.

Managerul Spitalului, Vasile Rîmbu, a precizat, de asemenea, că tocmai pentru a evita astfel de situaţii spitalul pune la dispoziţie ambulanţă. Cu toate acestea, Rîmbu a transmis şefului pazei că ”în situaţii deosebite” paznicul poate permite accesul maşinilor private, dar cu permisiune de staţionare pe timp foarte scurt. În cazul de faţă, biletul de internare ar fi putut fi ”bilet de voie”, dar paznicul a fost inflexibil.

Asistenta medicală care a acceptat ca pacientul să meargă pentru internare cu maşina personală, Gabriela Grosu, de la camera de resuscitare, ne-a declarat, la rândul său, că soţia lui Titus Apetrei a fost cea care a refuzat ambulanţa, iar ea nu a ştiut că un pacient care are bilet de internare nu poate trece cu maşina de portar. ”Mi-au spus că nu mai au răbdare să vină ambulanţa şi că merg cu maşina lor. Nu am ştiut că nu au acces cu maşina personală. După ce portarul le-a spus că nu le dă voie, doamna a venit înapoi, cu foaia de internare în mână, şi s-a plâns. I-am spus să meargă înapoi cu ambulanţa, că era pe rampă, am trimis o pacientă la infecţioase, dar a refuzat. Înaintea de a pleca ei, a mai fost încă un pacient transferat cu ambulanţa la Spitalul Vechi, nu era nici o problemă să le chem maşina”, a spus asistenta Grosu.

Fiecare are partea lui de dreptate, dar din cauza lipsei de flexibilitate un octogenar care se poate deplasa doar sprijinit a stat aproape o oră, sub un soare arzător, pe o bordură, în faţa spitalului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân de 80 de ani a stat aproape o oră pe bordură în faţa Spitalului Vechi, din cauza unei interdicţii de acces auto.
 Vizualizări articol: 6294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Un bătrân de 80 de ani a stat aproape o oră pe bordură în faţa Spitalului Vechi, din cauza unei interdicţii de acces auto2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Indiferenta si bataie de joc trimis de
( 3 iun 2015, 13:07:41
Gabriela Grosu? o fi vorba cumva de asistenta aia de 100 de kg cu piciorele de 2 m.c. si cu ochelari? Cata bunavointa.....Doamne. Individa asta daca e vorba despre ea in turele de noapte nici nu discuta la UPU cu pacientii daca nu ai bagi in buzunar 50 lei. felicitari d-le RAMBU cu asa angajati.
2.   Hmmm... trimis de
( 3 iun 2015, 14:02:41
Paznicii de la spital sunt de o nesimtire crasa, vorbesc foarte urat, iti mai scapa si cate o injuratura iar daca ai noroc o poti lua si pe cocoasa. Nu inteleg cum se poate ca o unitate spitaliceasca sa aiba asemenea grobieni la usile sale si sa nu ia nicio masura impotriva lor, desi aceste aspecte au fost reclamate de-a lungul timpului.
3.   Multa lalaiala trimis de
( 4 iun 2015, 02:19:58
Nu sustin ca ar fi niste ingerasi cei de la spital dar nici familia nu a fost ok.
Il lasi pe bordura doar ca sa chemi presa si sa faci scandal??
Pana la urma ei trebuiau sa fie mai interesati de soarta batranului nu de presa:))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte