Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Copil de la Şcoala Specială din Burdujeni, ajuns la spital cu lovituri severe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un copil în vârstă de 15 ani, din Bereşti, elev la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava (Şcoala Specială din Burdujeni), a fost adus de tatăl lui la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, duminică, 31 mai a.c., pentru că avea dureri în zona abdominală şi voma cu sânge. Copilul le-a spus medicilor, în prezenţa tatălui, că a fost agresat vineri, de un coleg, la şcoală, într-o pauză, dar durerile au apărut abia vineri seara, după ce copilul a ajuns acasă, în minivacanţa de Rusalii. Băiatul a fost internat în spital, unde este investigat în continuare şi ţinut sub observaţie de medici. Spitalul a anunţat poliţia despre incident, iar poliţia a informat şcoala, care ieri a început o anchetă internă.

Directorul şcolii, Camelia Darie, ne-a declarat ieri că din verificarea înregistrărilor de pe camerele video amplasate în toată unitatea, reiese că puştiul a plecat acasă vineri după-amiază împreună cu încă doi fraţi ai săi, elevi la acelaşi centru, în bune condiţii. ”Am demarat o anchetă internă în regim de urgenţă. Am verificat toate înregistrările din ziua de vineri, în şcoală nu s-a întâmplat nimic, nu se confirmă agresiunea în unitatea şcolară. Toţi cei trei copii au plecat acasă în bune condiţii. S-au urcat toţi trei într-o maşină, vineri după-amiază, şi au plecat spre casă. Este posibil să se fi întâmplat ceva în familie. Mama suferă de schizofrenie, tatăl este... mai impulsiv, nouă ne este frică să nu fi luat copilul bătaie acasă. Am informat Direcţia pentru Protecţia Copilului, să se facă o anchetă socială şi acasă”, a declarat prof. Darie, care a completat că nici discuţiile cu elevul presupus agresor nu confirmă ce a declarat copilul internat.

 

Verificările se extind şi la familia copilului

”Presupusul agresor a lucrat toată ziua cu un maistru la un gard”, a afirmat Camelia Darie. Ea a mai precizat că vineri în şcoală a fost şi o echipă şi de la Ministerul Educaţiei pentru că unul dintre inspectorii şcolari a susţinut un examen în această unitate de învăţământ, astfel că toţi pedagogii au fost în şcoală pentru a supraveghea copiii şi a se asigura buna funcţionare a procesului de învăţământ.

Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a informat, printr-un comunicat de presă, că băiatul internat în spital provine dintr-o familie modestă, cu şase copii, dintre care patru sunt elevi la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava. ”Ambii părinţi, deşi au probleme de sănătate, declară că se pot ocupa de copii. Tatăl a declarat că nu doreşte măsură de protecţie pentru minorul în cauză şi nici pentru ceilalţi minori ai familiei. Am solicitat o anchetă socială de la primăria de domiciliu şi am înaintat adrese către Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava,  precum şi către Inspectoratul Şcolar Suceava, prin care solicităm informaţii cu privire la acest incident. Serviciile pe care le putem oferi familiei în acest moment constau în  consiliere socială, psihologică şi juridică”, se mai arată în comunicat. Mai precizăm că până ieri după-amiază familia nu a contactat şcoala pentru lămuriri în privinţa incidentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil de la Şcoala Specială din Burdujeni, ajuns la spital cu lovituri severe.
 Vizualizări articol: 2862 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Copil de la Şcoala Specială din Burdujeni, ajuns la spital cu lovituri severe1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte