Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Atitudine

DNA, chemat să se autosesizeze în cazul gropii de gunoi de pe Mestecăniş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Groapa de gunoi de pe Mestecăniş va fi, cu siguranţă, punctul fierbinte al acestei veri. Tot mai multe voci se ridică împotriva acestui proiect aflat undeva la mijlocul derulării sale. Asociaţia Eco Bucovina, Ziarul de Mediu, dar şi oamenii care locuiesc în Valea Putnei, Mestecăniş, şi nu numai, îşi continuă demersurile pentru a stopa acest proiect.

Ecologiştii spun că investiţia s-a realizat cu încălcarea mai multor reguli, motiv pentru care solicită intervenţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„Solicităm DNA să se autosesizeze pentru modul în care au fost acordate toate avizele de construire, în special cele de mediu și sănătate, și să verifice dacă amplasarea pământului rezultat în urma construcției gropii de gunoi respectă toate legile”, se menţionează într-o postare pe internet a celor de la Eco Bucovina.

Între timp, pe Mestecăniş, pe gardurile care împrejmuiesc viitoarea groapă de gunoi au fost amplasate bannere cu mesaje prin care se doreşte salvarea peisajelor şi a mediului înconjurător din Bucovina.

„Bucovina e a noastră, luaţi-vă gunoiul acasă” sau „DNA, asta e ancheta ta” sunt doar două dintre mesajele cu care ecologiştii vor să sensibilizeze autorităţile pentru a opri finalizarea lucrărilor la groapa de gunoi de pe Mestecăniş.

În paralel, a început strângerea de semnături, atât online cât şi la faţa locului, o acţiune prin care cei care au iniţiat-o doresc să arate că oamenilor chiar le pasă de mediul în care trăiesc. Campania de strângere de semnături a fost promovată prin distribuirea de flyere atât în zona Mestecăniș, cât și în orașul Câmpulung Moldovenesc.

 

La protestul de vineri seară sunt aşteptaţi 1.000 de oameni

Acţiunile împotriva gropii de gunoi de pe Mestecăniş vor cuprinde şi o altă  componentă. Vineri, 5 iunie, de la ora 17.00, se va organiza la Suceava un miting împotriva tăierilor ilegale de pădure, dar și împotriva gropii de gunoi construite de Consiliul Județean Suceava.

Protestul va începe şi se va încheia în fața Prefecturii Suceava și va fi urmat de un marș prin faţa următoarelor instituţii: Direcția Națională Anticorupție, Direcția Silvică Suceava, Comisariatul de Regim Silvic și Cinegetic Suceava (fostul ITRSV) și Agenția pentru Protecția Mediului Suceava.

„Estimăm prezenţa a circa 1.000 de persoane şi sperăm că vom fi susţinuţi, la fel ca şi la mitingul din luna mai, şi de oameni din alte localităţi, de cei cărora le pasă de mediul înconjurător. Campania de strângere de semnături va continua şi după mitingul de vineri după-amiază, iar aceste semnături le vom depune autorităţilor competente pentru a impulsiona luarea unei decizii care să ducă la stoparea construcţiei gropii de gunoi”, a declarat Alexandru Istrate, membru al Asociaţiei Eco Bucovina şi unul dintre organizatorii protestului de vineri seară.

 

Un nou proces împotriva construirii gropii de gunoi de pe Mestecăniş

Pe lângă acţiunile de protest, oamenii din zonă au decis să lupte şi în instanţă în tentativa de a oprit proiectul de pe Mestecăniş. Lider de opinie este Aristide Maxim, apicultorul care crede că acest obiectiv trebuie realizat, dar nu într-o zonă turistică şi nici deasupra unui sat.

În acest sens, Aristide Maxim a deschis un nou proces la Tribunalul Suceava, în care reclamă că nu s-a respectat distanţa minimă de 1.000 de metri de la groapa de gunoi până la cea mai apropiată locuinţă.

„De exemplu, până la prima casă din Valea Putnei sunt 560 de metri, iar până la construcţiile din pasul Mestecăniş sunt aproximativ 300 de metri. Sunt lucruri evidente de încălcare a legislaţiei. Proiectul s-a făcut din birou, fără ca cineva să vină la faţa locului şi să studieze situaţia, darămite să mai discute şi cu noi, oamenii din zonă direct afectaţi de proiect”, a declarat Aristide Maxim.

Un alt proces deschis de sătenii din Mestecăniş şi Valea Putnei a fost pierdut acum câteva săptămâni. Printr-o decizie luată de Curtea de Apel Bacău s-a stabilit că Hotărârea de Consiliu Local Pojorâta, prin care s-au atribuit cele 9 hectare de teren către Consiliul Judeţean Suceava în vederea realizării gropii de gunoi de pe Mestecăniş, este legală.

 

Nebunia de pe Mestecăniş are ecouri la nivel european

Groapa de gunoi de pe Mestecăniş va deveni subiect de dezbatere şi la Comisia Europeană, mai ales după ce această instituţie a fost anunţată în urmă cu ceva timp că „nu au fost exprimate critici din partea populaţiei la momentul consultării pe acest proiect”.

„Toate proiectele trebuie să respecte legislaţia de mediu în ceea ce priveşte evaluarea efectelor potenţiale asupra mediului. Acest lucru înseamnă că toate autorităţile publice şi de mediu la nivel local şi naţional trebuie să fie consultate pentru a se obţine toate acordurile şi autorizaţiile necesare şi trebuie să fie organizate consultări publice ale populaţiei în stadiul incipient de creionare a proiectului. Dacă este cazul, ar trebui anticipate şi implementate măsuri de corecţie pentru a echilibra efectele negative. În cazul specific al proiectului din judeţul Suceava, am înţeles de la autorităţile naţionale responsabile că au fost îndeplinite toate cerinţele în acest sens şi că nu au fost exprimate critici din partea populaţiei la momentul consultării. Cu toate acestea, ne vom informa şi vom adresa mai multe întrebări autorităţii naţionale responsabile cu privire la eventuale daune aduse mediului şi vom cere să se ia toate măsurile de corecţie necesare", a declarat pentru www.gandul.info purtătorul de cuvânt al DG Regio, Sophie Dupin de Saint-Cyr.

Şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a reacţionat în scandalul gropii de gunoi de pe Mestecăniş, exprimându-şi îngrijorarea cu privire la posibila distrugere a peisajului alpin prin crearea acestui depozit de deşeuri.

„Nu ştiu dacă se mai poate face ceva, urmărim să vedem în ce stadiu se află aceste lucrări... Înţeleg şi eu că scopul acestui proiect (SMID Suceava - n.r.) este de a dezvolta un sistem solid de management integrat al deşeurilor pentru tot judeţul. Important este să vedem dacă legislaţia europeană de mediu în vigoare şi obiectivele stabilite pentru România în Tratatul de aderare în sectorul gestionării deşeurilor au fost respectate. Toate proiectele trebuie să respecte această legislaţie de mediu şi să evalueze efectele asupra mediului. Practic, autorităţile publice la nivel local şi naţional ar trebui consultate înainte de obţinerea acordurilor şi autorizaţiilor necesare. Există o condiţionalitate ex ante privind consultările publice ale populaţiei în primele faze de dezvoltare a proiectului şi aici mă tem eu că nu s-a respectat legislaţia, pentru că dacă populaţia ar fi fost informată şi consultată, probabil s-ar fi ajuns la o propunere pentru alt amplasament", a declarat Corina Creţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DNA, chemat să se autosesizeze în cazul gropii de gunoi de pe Mestecăniş.
 Vizualizări articol: 5583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
DNA, chemat să se autosesizeze în cazul gropii de gunoi de pe Mestecăniş5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna tara, rea tocmeala, mama ei de randuiala trimis de
( 3 iun 2015, 11:20:42
Draga Sandrinio,
cu toata simpatia catre tine dar si antipatia catre cei care vegheaza ca observatiile mele sa mai si dispara:
daca e chemata sa se autosesizeze, desi prin reducere, ca la fractii, este practic o sesizare catre dna. fireste, ca atribuindu-ti dorinta de a ironiza, titlu devine o amara ironie. si asta doar pentru cei mai sus decit acel baiat, care desi semneaza cu nume de scriitor nascut in burdujeni, nu este decit un noname ratacitor prin lume si fara pic de cultura.
2.   Felicitari societatii civile trimis de
( 3 iun 2015, 11:33:33
Felicitari societatii civile,ONG-urilor care au inceput dupa o lunga perioada de tacere sa ia atitudine impotriva acestei porcarii numita groapa de gunoi Mestecanis.De asemenea si domnului Sandrinio care a luat atitudine .Si in special felicitari si multumiri campaniei duse de ziarul GANDUL care a fost practic motorul demascarii acestei crime ecologice ,amplasarea unei gropi de gunoi în Pasul Mestecăniş din Bucovina, una dintre puţinele "guri de rai" fără poluare şi cu peisaje de vis care anual atrage circa două milioane de turişti români şi străini.Petitia initiata de ziarul GANDUL prin care oprirea lucrărilor şi si evitarea unui dezastru ecologic în Pasul Mestecăniş a fost semnata de peste 26.000 oameni.
3.   Felicitari societatii civile trimis de
( 3 iun 2015, 11:39:09
Sunt curios ce spune de toate acestea domnul Nechifor,cel care a semnat contractul cu austriecii.Ce simte in sinea sa acest om,sucevean,bucovinean de-al nostru.Oare nu are mustrari de constiinta?Oare nu are remuscari pentru ca a permis un asemenea dezastru ecologic inj unul din cele mai pitoresti locuri?Sunt sigur ca atunci cand era copil si mergea cu parintii la munte se opreau la pasul Mestecanis sa priveasca peisajul mirific.Sunt sigur ca ,matur fiind,cand mergea la vatra Dornei se oprea cu familia la pasul Mestecanis sa serveasca o ciorba de burta ,sau o cafea,sau ceva dulce si apoi sa priveasca peisajul mirific.De ce ne distrugi peisajele,visurile si sperantele domnule Nechifor?????
4.   Felicitari societatii civile trimis de
( 3 iun 2015, 11:53:19
*Domnul Nechifor vrea sa faca un punct de belvedere pe Rarau,construit din sticla si care va avea si un binoclu performant.Eu zic sa faca un astfel de foisor si deasupra gropii de gunoi de la Mestecanis.Tot din sticla ca sa se vada bine mizeria si cu binoclul performant turistii sa vada sobolanii care haladuiesc prin gunoi.
*Directorul adjunct al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, Iluţă Cocriş este un aprig sustinator al gropii de gunoi.Si groapa de gunoi va fi finalizata cu toate ca niste rauvoitori incearca oprirea ei"Au apărut fel de fel de apicultori de ăştia amatori care îşi umflă muşchii, şi vă spun că în mod inutil”, a spus adjunctul APM Suceava.
*Reactia partidului Verde condus de Dan Acibotarita este destul de lesinata,adica mai mult verde albastra:"Nu poti sari la gatul actualului presedinte de CJ Suceava fara sa nu citesti dosarul gropii Mestecanis."afirma presedintele partidului verde.
5.   DNA să se … AUTOSESIZEZE? trimis de
( 3 iun 2015, 12:52:34
Ha, ha, ha!
This amazing joke makes my day better.

Păi, „autosesizarea” DNA-ului se produce doar atunci când vreunul din Stăpânii de sclavi din cârdășia celor ce dețin controlul cătușelor lansează formula imperativă „Șo, pe ei!”

Altminteri se face pitulată treaba dindărătul prevederilor OUG 43/2002 și Legea 78/2000, dar care sunt interpretate după eternul principiu „Cum vrea mușchii mei”

Pentru cine n-a priceput până acum cum stă treaba cu mult-apreciata Direcție Națională Anticorupție, cum stă treaba cu vorbele astea mari – „Luptă anticorupție” – corolarul îl exprimă fraza finală a ultimului editorial al lui Ion Cristoiu – „Lupta pentru Independența Justiției rămîne, de fapt, lupta pentru cine deține cătușele”:
Fragment: „Cătușele sînt, la ora actuală, arma nucleară pentru cine le deține.
Ceilalți vor ei cătușele.
E o luptă pentru cătușe pitită mafiot sub cuvinte mari precum Lupta pentru independența Justiției, Lupta împotriva corupției.”

Asta spune Cristoiu acum o zi.
Acum vreo 3 zile, Dan Tapalagă are și el un editorial pe HotNews, intitulat „Marea impartire, marea curatenie (Tara democratiei cu epoleti II)”
Fragment: „Avem parte de incursiuni adanci in lumi ermetice, pana ieri perfect inchise. Vedem azi cum functioneaza latura ilicita a unor business-uri opace precum farma, IT, resurse naturale sau afaceri bancare cu clienti privilegiati, vedem cum dispar figuri discrete din grupari selecte de la Monaco sau Dubai etc. Se toarna unii pe altii, elibereaza teritorii, piete si afaceri parazitate pana mai ieri din umbra fara ca cineva sa poata face ceva.
5.1  RE: DNA să se … AUTOSESIZEZE? trimis de
( 3 iun 2015, 12:53:38
Noua putere inca nu s-a asezat, teritoriile inca nu sunt bine stabilite. Multa vreme de acum incolo va trebui sa ne gandim ca, odata luata, nu vor renunta usor la puterea lor si nu se vor retrage cata vreme politicienii sunt atat de slabi. Iar coruptia, da, coruptia se va muta dintr-o parte in alta deoarece puterea in sine corupe mai ales cand mecanismele de control lipsesc sau sunt mai mult formale. Aceasta noua putere se va retrage treptat, inapoi, in subteranele din care a iesit, abia cand politicienii vor deveni la loc suficient de puternici si de credibili cat sa o domine si sa o tina la respect. Aceasta clasa politica expirata si corupta nu este azi capabila de asa ceva.”

Deci, cam asta spun oameni cu ștaif gazetăresc și care-s trecuți prin ciurul și dârmonul practicilor dezinformatoare ale serviciilor. Pe cale de consecință, aceste voci ce formulează OPINII nu prea mai pot fi duși cu zăhărelul unor campanii de manipulare cusute cu odgoane albe.

Acum, ca să fie pus punctul pe i și umlautul pe ä, ë, ï, ö și ü, ian să repostăm un comentariu personal, de acum vreo 2 săptămâni, adicătelea cum ar veni de DINAINTEA editorialelor Meșterilor din gazetăria centrală:

„Unii sunt MAI EGALI ca alții, în fața legii
… sau DNA – brațul armat al luptei fratricide a oligarhiilor politico-mafiotice

Acum ceva timp, sintetizând știrile din presă, suprapunându-le acestora experiența personală, am concluzionat că DNA, cu tot sclipiciul mediatic, cu tot ștaiful persuasiv aplicat cu flitul mediei print și audio-vizuale, nu este altceva decât falanga armată a luptei intestine dintre oligarhiile mafiotice de la cele mai înalte niveluri.
5.2  RE: DNA să se … AUTOSESIZEZE? trimis de
( 3 iun 2015, 12:54:25
Ca să nu capete tentă psycho, redactez prezentul comm. a persoana a III-a.
În baza unei elementare și instinctuale legi naturale a supraviețuirii, a instinctului biologic de acaparare a resurselor de hrană, la nivelul clasei dominante din Rroemenica se produce, cu o continuitate exasperantă, fenomenul luptei fratricide a oligarhiilor.
După principiul „Scoală-ți tu kurul de pe jilț ca să-mi așez Eu dosul nespălat, renunță tu la bunurile imobile și afacerile tale ca să le acaparez Eu”, dintotdeauna s-au produs fenomene de uzurpare și acaparare a bunurilor materiale și a teritoriilor de influență.
Autorii și protagoniștii acestui dezgustător spectacol instinctual sunt acele categorii oligarhice, definite strălucit de Dan Puric: „aceste șlehte de securiști care ne conduc”, organizați în „cuiburi mafiotice” simulând statul și alcătuind „sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României [și] este un cancer la nivel social".
Ei bine, acești derbedei, dintotdeauna, și-au respectat vocația de briganzi și hoțomani, încercând să smulgă, din mâinile potentaților anteriori, pârghiile de putere, mijloacele financiare , bunurile materiale și sferele de influență.
Vârful de lance al acestei abominabile activități este nimeni altcineva decât multlăudata, multlustruita, multperiata Direcție Națională Anticorupție.
De ce acest organism oligarhic își binemerită denumirea de falangă armată a luptei între clanurile oligarhice?
Studiu de caz:
a) un cetățean, roopt în koor, se prezintă la DNA, cu o tonă de hârțoage, prin care atrage atenția că niște bagabonți au comis abuz în serviciu, că drepturile sale fundamentale au fost încălcate prin efectuarea NELEGALĂ a unor ACTIVITĂȚI INVESTIGATIV-OPERATIVE.
L-a băgat careva în seamă pe plebeu? Fics-pics.
5.3  RE: DNA să se … AUTOSESIZEZE? trimis de
( 3 iun 2015, 12:55:15
b) ieri explodează în presă, titlurile referitoare la reținerea șobolanului roșu din târgul Ieșilor, nechita. Acuzații? Abuz în serviciu și instigare la efectuarea NELEGALĂ a unor ACTIVITĂȚI INVESTIGATIV-OPERATIVE.

Bă, fütu-i crucea mamei ei de Țară împuțită!

Plebeul roopt în koor e luat la fütu-ți botul, de un caid nebărbierit, mare cât un urangutan, pe un ton fără echivoc: „Și care-i fapta de corupție pe care o sesizați?” (cu semnificația subliminală de „Ce püla mea mai vrei și tu, milogule?”)
Aceleași fapte, petrecute la nivelul șobolanilor oligarhici, capătă prioritate zero în soluționare și determină mobilizarea unor forțe și dispozitive de o amploare excepțională.

Deci, dacă ești plebeu și asupra ta se efectuează ACTIVITĂȚI INVESTIGATIV-OPERATIVE NELEGALE, nu interesează pe nimeni, inclusiv pe DNA, și pe cale de consecință, poți să te duci în piszdele mă-tii;
Dacă ești gușat, popândău sau șobolan mafiotico-oligarhic, și efectuezi ACTIVITĂȚI INVESTIGATIV-OPERATIVE NELEGALE asupra altor șobolani, popândăi sau guzgani din tabăra oligarhică inamică, atunci cazul devine interesant pentru DNA și capătă indicativ prioritar de cercetare soluționare.

Ei bine, aceste două exemple identice și emergente, mă îndreptățesc să afirm paradoxalul enunț:
UNII SUNT MAI EGALI CA ALȚII, ÎN FAȚA LEGII.
Iar DNA nu are nici o treabă cu societatea, cu interesele comunității, cu valorile sociale protejate prin lege.
DNA este o facțiune dispunând de mijloace punitive, care stă în slujba noilor oligarhi ce voiesc să acapareze poziția vechilor oligarhi.”
5.4  RE: DNA să se … AUTOSESIZEZE? trimis de
( 3 iun 2015, 12:55:58
Trecând peste particularul situației din exemplificare (devenită vetustă prin declararea ca neavenită a sesizării depusă la DNA*), a se reține firul roșu comun ce înrudește acest comentariu de editorialele invocate: DNA NU ESTE un organism instituțional aparținător STATULUI de DREPT, care să fie în slujba comunităților și a societății. NU!
DNA este o formațiune armată, o manipülă ce zdrăngănește cătușe, aflată în slujba unei OLIGARHII aflată la PUTERE, împotriva altei OLIGARHII ce a pierdut PUTEREA.
DNA este instrumentul de forță cu care acționează STĂPÂNII CĂTUȘELOR.

În final, revenind la ideea din debut:Să se … AUTOSESIZEZE DNA?
Ha, ha, ha, ha!rolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floorrolling on the floor
Păi, cum să se AUTOSESIZEZE DNA în condițiile în care, nu mai târziu de zilele trecute, un BOU CU TALANGĂ din fruntea APM Suceava vorbea pe un ton disprețuitor la adresa entuziaștilor militanți pentru stoparea acestei monstruozități.
Abia după ce campania promovată de „Gândul” a luat amploare și au început să apară ecouri naționale și internaționale, văd că tema începe să fie tratată și în mediile de informare ale acestei jalnice gubernii populate de limbrici, moluște, argați, slugi, fricoși, șoșoi și lași.
Unde mai e acuma PORCUL ACELA de cocriș să vorbească în siktir despre „apicultorii amatori”?
Nu i-ar fi rușine obrazului!
cocriș, ceva ONOARE? Ceva DEMISIE?
Noooo! Evident că nu!
De unde mama draaqului ONOARE la un PORK?

* p.s. Azi la oara 09.30 am fost citat la DNA în legătură cu sesizarea depusă, ulterior DECLARATĂ NEAVENINTĂ.oh go on
Decât să cheltui inutil vreo 25 de lei ca să le explic caizilor din DNA ce înseamnă „NEAVENIT”, am preferat să ignor această facțiune armată a Oligarhilor Stăpâni de Cătușe și să-mi văd de curățatul tigăilor de funingine. O opțiune înțeleaptă și pragmatică, aș spune Io*.
6.   Uite cine vorbeste!!! trimis de
( 3 iun 2015, 16:48:21
Domnule Maxim, te-ai dat la fund o perioada dar n-ai putut rezista si iar ai aparut pe firmament!!! Oare nu ti-e rusine chiar deloc? Stii cum plangea fosta sotie ca ai lasat-o plina de datorii la intretinere si peste tot? Cum nu-ti onorai niciodata sarcinile sau lucrarile pentru care luai bani in avans? Acum esti mare ecologist?????
7.   UNITI VOM INVINGE trimis de
( 3 iun 2015, 18:19:49
FELICITARI D-LE MAXIM,AM PREGATIT SI PARTEA A DOUA DIN DOCUMENTE,CAND VA FI NEVOIE ASTEPTAM UN ,,SNUR''.
VA MULTUMIM PTR CA INSISTATI FACAND UN BINE MAI MULTOR LOCALITATI DI AVAL.NU BAGATI IN SEAMA ATACURILE,BARBATII NOSTRI IN ,,FUSTE'' SUNT LEI-PARALEI NUMAI PE LA CARCIUMA,A DOUA ZI NU MAI RECUNOSC NIMIC DIN CE AU SPUS CU O SEARA INAINTE.
DL.ING. FLOREA A MAI IDENTIFICAT DOUA LOCATII PTR ACEASTA GROAPA ECOLOGICA,UNA INTRE UM MESTECANIS SI SIMIDA IAR ALTA IN FUNDU SADOVEI.DE CE NU AU FOST LUATE IN CONSIDERARE SI ACESTE LOCATII???
O FI FOST DISTANTA PREA MARE DE LA SOSEAUA PRINCIPALA PANA LA GROAPA SI DACA AR FI APARUT SI ALTE VEHICULE AR FI FOST VAZUTE???SAU PE SADOVA SI-AU FACUT PENSIUNI SI CABANE O PUZDERIE DE FUNCTIONARI ONESTI,CHIAR DIN ALTE JUDETE SI NU E INDICATA AMPLASAREA UNEI GROPI IN APROPIEREA PROPRIETATILOR ACESTORA???N-AR FI BINE CA DNA-UL,IN ,,ACELASI DRUM'' SA VADA CUM S-AU FACUT SI INCHIDERILE SI ECOLOGIZAREA UNOR PERIMETRE MINIERE,CA TOT SUNT PE APROAPE???SURPRIZELE VOR FI DESTUL DE MARI!
NE-A AJUNS CRIMINALA ADUCTIUNE DE ,,APA POTABILA'' DE LA FD.MOLDOVEI,URMARILE SE VAD AZI,E TOTUSI BINE CA RESPONSABILII AU CONSTIINTA CURATA.ASA SA LE AJUTE D-ZEU!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte