Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iun 2015 - Anul XX, nr. 125 (5937)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Critici

Flutur: Gara Ițcani a fost inclusă de PSD în lunga Listă a monumentelor neglijenței, indiferenţei şi neputinţei Guvernului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a criticat Guvernul condus de liderul PSD Victor Ponta pentru că a uitat complet de Gara Iţcani, clădire declarată monument istoric. Gheorghe Flutur a declarat ieri că, alături de alte investiţii din judeţul Suceava, această gară monument a fost inclusă de PSD „în lunga Listă a monumentelor neglijenței, indiferenţei şi neputinţei Guvernului”.

Într-o interpelare adresată Guvernului, Gheorghe Flutur explică faptul că această gară este un monument de arhitectură, fiind înscrisă în lista monumentelor istorice, sub numele Gara Suceava Nord-Iţcani, unde apare ca fiind datată din anul 1876. El a subliniat că, din păcate, în ultimii ani, Gara Ițcani a ajuns într-o avansată stare de degradare, devenind o clădire insalubră și periculoasă atât pentru călători cât și pentru angajați, cu o imagine dezolantă, care nu este permisă pentru o clădire de patrimoniu. „Ploile și vântul puternic au smuls bucăți din acoperiș, însă de aproape trei ani nimeni nu a intervenit eficient, iar apa se infiltrează în pereţi; ca urmare a apărut igrasia și cade tencuiala la interior și de pe zidurile exterioare. Sala de aşteptare, ca și majoritatea spaţiilor interioare, este în stare avansată de degradare. Spațiile dezafectate au fost invadate de gunoaie și de câini vagabonzi, geamurile au început să fie sparte. Peronul a ajuns, de asemenea, într-o stare deplorabilă. Situaţia Gării Suceava Nord reprezintă o dramă și pentru cele 20 de familii de ceferişti care locuiesc la etajele superioare ale imobilului şi care au fost somaţi să îl părăsească fără a li se oferi o alternativă”, a explicat liderul PNL Suceava.

 

Flutur consideră că tot ce s-a realizat în legătură cu reabilitarea Gării Ițcani „este mai degrabă o palmă dată Sucevei”

Gheorghe Flutur a spus că vrea să tragă un semnal de alarmă extrem de serios cu privire la starea deplorabilă în care se găseşte Gara Ițcani, transmiţând Guvernului că insistă asupra necesității restaurării clădirii monument prin lucrări ample de reparaţii și consolidare la exteriorul şi interiorul gării, inclusiv reabilitarea peronului.

„Am sesizat în repetate rânduri starea clădirii, iar împreună cu deputaţii PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu și Ioan Balan am solicitat alocare de fonduri, inclusiv prin depunerea unui Amendament la Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2015 pentru reabilitarea clădirii Gării Iţcani. Situaţia este foarte gravă, iar starea dezastruoasă a Gării Ițcani este consecința neglijenței, indiferenţei şi neputinţei celor obligați să o întrețină”, a precizat preşedintele PNL Suceava.

El a arătat că soluţia pentru această gară este realizarea investiţiilor în infrastructura clădirii, în baza unui proiect coerent de refacere. Flutur a declarată că, din păcate, tot ce s-a realizat în legătură cu reabilitarea Gării Ițcani „este mai degrabă o palmă dată Sucevei”. El a amintit că în luna noiembrie 2014, în plină iarnă, câţiva muncitori au fost văzuţi pe peronul gării, aceştia spunând că vor să înceapă pregătirile pentru refacerea acestuia. „Evident că totul a fost abandonat în câteva zile din cauza frigului și a ninsorii. Practic nu s-a mişcat mai nimic în zonă, nu a fost ridicată nici o schelă, semn că nu s-a făcut nici măcar organizarea de şantier”, a mai spus Gheorghe Flutur.

El a solicitat Guvernului să precizeze clar în ce stadiu se află “discuţiile” privind realizarea lucrărilor de reparaţii capitale la Gara Iţcani, dacă există fonduri alocate în acest sens şi dacă a fost stabilit un grafic de lucrări. Flutur a mai solicitat Guvernului PSD să dea dovadă de responsabilitate maximă în ceea ce privește administrarea clădirilor de patrimoniu, adăugând că aşteaptă precizări concrete privind situația documentelor și avizelor necesare obținerii unei autorizații de construire fără de care nu se pot face lucrări la clădirea Gării Ițcani, în condiţiile în care clădirea este inclusă în Lista monumentelor istorice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Gara Ițcani a fost inclusă de PSD în lunga Listă a monumentelor neglijenței, indiferenţei şi neputinţei Guvernului.
 Vizualizări articol: 1971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Flutur: Gara Ițcani a fost inclusă de PSD în lunga Listă a monumentelor neglijenței, indiferenţei şi neputinţei Guvernului2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gara Itcani trimis de
( 3 iun 2015, 14:23:54
...domnule Flutur dar dumneata cat ai fost la CJ de ce nu te-ai ocupat de acest edificiu?...ai dat bani la popime ,ai avut grija de zona Humorului,ai plimbat-o pe Lenutza cu telegutza,ai scris pe dealuri cu oi si cam asta a fost...iar imbecilul asta de Nechifor,fost receptioner la Sagra,la socrul sau,ce dreaqu stie sa faca decat sa spaguiasca si sa se ingrase????...asa ca sunteti o apa si un pamant cu totii...ati venit de 25 de ani la Itcani doar ca sa imbroboditi masa de alegatori dar nu ati facut nimic pentru acest cartier,ba mai mult...jigodia de Lungu a umplut arealul Itcani cu rromi de inalta calitate si tinuta morala...nesimtitilor...
2.   Aurel stii cu ce rimeaza numele tau? trimis de
( 3 iun 2015, 19:28:50
nefiind klauss, nu e pentru mine.
afirmatiile de pietar insa sint.
aurel, aurel, of, of mai baiatule! asa de bun esti la toate ca te-a pus flutur sa bati cimpii atit de puternic, incat vezi sa nu te impiedici de vreo oaie si sa ii strici accentul scriitorului pe dealuri.
cum ti-au iesit cantitatile asta? erai in soare puternic cind te-ai apucat de asa mare evaluare? ai simtit cumva in acel moment ca te ia cu ameteala si iti apare o spuma rosie in coltul gurii?
imi pare rau ca au refacut baietii de tehno articolul asta si mi-au ras comentariu, dar pentru tine, pentru ca ma simt miscat de prostia ta grosiera voi reaminti si poti sa ma verifici plecind din sv cu caruta catre humor ca drumul respectiv este in plina refacere. si asta dupa ce idolul tau bondoc de gagicar sau invers l-a facut sa tina o viata. de efemerida. viata respectiva.
despre zidul  ☭  ce parere ai? despre praful depus pe proiectul aeroportului, care n-a miscat nimic cit a fost el ce parere ai? stii sa deosebesti un stilp de un copac? ia intoarce capul din caruta si uita-te tu peste culme asa la toti muntii, nu ti se pare ca parca lipseste ceva?
ai incercat poate sa mergi la arinis si sa vezi cum bate vintul pe la telescaune?
sau poate ai incercat sa vii cu saniuta la vale pe pirtia minune de acolo?
eu cred ca sigur ai facut-o, ca altfel nu imi explic de unde ai semnele alea pe cap si acum scrii sub imboldul lor..
3.   Comentariu trimis de
( 3 iun 2015, 21:36:40
Domnule senator,acum nu ne intereseaza gara Itcani,si asa CFR -ul este la pamant.Mai bine explicati cum a-ti proiectat groapa de gunoi la Mestecanis......
4.   Nu va luati de Flutur !! trimis de
( 4 iun 2015, 09:21:56
Domnilor, nu aveti dreptate sa va luati de Flutur ! Pe vremea lui totul era infloritor la acea gara. Nu existau bodegi pe langa si in ea. Totul stralucea de curatenie. In sala de asteptare clasa a II-a se canta muzica de camera de catre un cvartet special adus pentru asta. Aveam linie directa de TGV cu Parisul, iar in parculetul din fata nu existau coji de seminte, ci pauni care-si etalau penajul, imunizati impotriva gripei aviare. Peste tot vedeai barbati in costume citind Financial Times. Si asta doar pana in 2012. Cum au fost alegerile, deodata s-a intamplat ca si cu caleasca Cenusaresei : Paunii au devenit coji de seminte, costumele au ajuns pufoaice, Financial Times - Infractoarea, cvartetul - boraturi emise de betivani s.a.m.d. Si totul numai din cauza lui Nechifor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Crap sălbatic de Dunăre gătit după gustul pescarilor O femeie sensibilă, delicată și, totodată, cu mâini puternice. Mâini care știu să frământe aluatul. Fată de la țară, cum se zice - fiind născută în același sat cu bunică-mea dinspre tată, în Rucărul mușcelean - este... Citeşte