Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Intervenţii pompieri

Incendii de mare amploare la două unităţi de prelucrare a lemnului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două puternice incendii au izbucnit, ieri, la interval de câteva ore, la un atelier de tâmplărie din Dorna Arini şi la un gater din Sadova. În ambele cazuri pagubele sunt foarte mari, iar din anchetele preliminare demarate de pompieri rezultă că incendiile au izbucnit de la motoare electrice care aveau defecţiuni.

 

Muncitorii au sesizat foc la acoperişul atelierului 

Un prim incendiu a izbucnit la ora 3.00 din noapte. Militarii Detaşamentului de pompieri Vatra Dornei au intervenit cu trei autospeciale cu apă la incendiul izbucnit la atelierul de tâmplărie din Dorna Arini, aparţinând societăţii Ungureanu Lemn din localitate. La sosirea echipajelor, ardeau clădirea atelierului şi acoperişul şi mansarda centralei termice, existând pericolul de propagare la alte clădiri şi bunuri ale societăţii comerciale administratoare. La acea oră în atelier se aflau muncitori care au sesizat la un moment dat flacără în zona acoperişului.

Pompierii s-au luptat cu flăcările până dimineaţă, la ora 8.00. Pagubele sunt foarte mari. Clădirea atelierului de tâmplărie a ars pe o suprafaţă de aproximativ 450 de metri pătraţi. De asemenea, au mai ars acoperişul şi mansarda centralei termice pe o suprafaţă de 50 de metri pătraţi, scule şi utilaje de tâmplărie.

 

Pagube mari, dar şi multe bunuri salvate

Totuşi, pompierii au reuşit să salveze multe bunuri.

Plutonierul adjutant Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al pompierilor militari suceveni, a declarat:

“Pompierii au salvat mai multe bunuri ale societăţii, trei uscătorii de lemn, o hală pentru depozitare, produse finite din lemn, două autoturisme, o remorcă transport buşteni, un motostivuitor, o volă, un ifron şi circa 350 de metri pătraţi de cherestea”.

Din ancheta preliminară a pompierilor rezultă că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la un scurtcircuit, produs de motoare electrice lăsate sub tensiune.

Pagubele au fost estimate de proprietar la nu mai puţin de un milion de lei.

 

Incendiu cu scenariu asemănător la gaterul din Sadova

La puţin timp după lichidarea incendiului de proporţii de la Dorna Arini, în jurul orei 9.00 s-a dat din nou alarma la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Pompierii de la Detaşamentul Câmpulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale la incendiul izbucnit la o hală gater, aparţinând societăţii SC Vecovas Sadova, cu profil de prelucrare a lemnului.

La sosirea echipajelor, ardea hala gater, construită din lemn şi acoperită cu tablă, existând pericolul de propagare la un depozit de cherestea, precum şi la casele şi anexele gospodăreşti aflate în imediata apropiere. Incendiul a distrus în totalitate hala gater, pe o suprafaţă de 250 mp, tâmplărie din lemn, cherestea şi instalaţia electrică. De asemenea, flăcările au degradat mai multe scule şi utilaje folosite pentru prelucrarea lemnului şi circa 250 de metri pătraţi de tablă.

În acest caz s-a stabilit că focul a fost provocat tot de un scurtcircuit, apărut la un motor suprasolicitat. Echipajele de intervenţie au salvat depozitul de cherestea al firmei, un TAF şi casele învecinate.

Pagubele estimate în cazul acestui incendiu sunt de 150.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendii de mare amploare la două unităţi de prelucrare a lemnului.
 Vizualizări articol: 3600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendii de mare amploare la două unităţi de prelucrare a lemnului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei