Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Deceniu de împliniri răzleţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„...în somptuosul birou de la Mariott al lui Gigi este aproape zilnic inflaţie de cameramani, de te întrebi cînd mai are timp să producă teancurile alea de bani din faimoasa-i sacoşă. Evident, amfitrionul este dispus să vorbească despre cîte-n lună şi-n stele, ba chiar şi-n soarele sfînt de pe cer. Ultima nestemată este aceea că „Hagi îi făcea echipa lui Lucescu la Galatasaray”! Păi dacă poate Gigi să-i facă echipa lui Zenga, de ce n-ar fi putut şi jucătorul Hagi să i-o facă lui Lucescu?! Numai suveranul Piţi şi-o face sieşi, dar, implicit, ne-o face  şi nouă... Ca o mică paranteză, poate că pînă la urmă schimbarea lui Iordănescu cu Piţurcă a însemnat doar înlocuirea unei concepţii greşite cu una mai subtil greşită!”

 

Pe la sfârşitul lui martie 2005, cuvintele de mai sus puteau fi citite la rubrica de faţă, pentru prima dată sub semnătura mea. Articolul se numea “Din lumea celor care ne cuvântă”, iar de atunci au trecut zece ani şi multe altele au curs prin faţa dumneavoastră, care m-aţi răbdat fără a mă certa prea rău, chiar când aţi fi avut de ce. Pentru a evita o păguboasă melancolie, să vă spun că am căutat de curiozitate cuvântul Messi prin textele scrise în 2005, iar primul rezultat a fost… Messina! Totuşi, iată ce am găsit spre sfârşitul anului: “Ronaldinho va deveni consacrat odată cu Balonul de Aur, Eto’o are doar echivalentul african al trofeului, iar pentru fragedul Messi probabil că deocamdată cea mai mare realizare e permisul de conducere.” Dar Ronaldo? În 2005, am găsit doar două referiri la Ronaldo brazilianul, poate pentru că portughezul nu înscria încă nici 10 goluri pe sezon pentru United. De altfel, prima referire la Cristiano Ronaldo am găsit-o abia în vara lui 2006, când Portugalia ajunsese în semifinalele Cupei Mondiale. Scriam atunci, referitor la echipa lusitană, că “nu există o generaţie anume, este o mixtură în care se regăsesc veteranul Figo şi mânzul Cristiano Ronaldo”. Fraged şi mânz, aşa erau atunci alfa şi omega fotbalului de azi!

Întorcându-mă la fragmentul de început, fotbalul românesc pare că se învârte în cerc, acum nea Puiu l-a înlocuit pe domnul Piţi! Oare pe cine o înlocui Piţurcă peste alţi 10 ani?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deceniu de împliniri răzleţe.
 Vizualizări articol: 2293 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Deceniu de împliniri răzleţe5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei