Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Învăţământ

Concurs de eseuri „Jurnal de călătorie”, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu prilejul Zilei Mondiale a Apei, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” a găzduit concursul de eseuri „Jurnal de călătorie”, „o călătorie imaginară a apelor râului Suceava, peste timp şi spre mare”, potrivit organizatorilor.

Juriul alcătuit din ing. Anca Cojocaru, de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, prof. Mihaela Şerban, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, şi ing. Iluţă Cocriş, de la Agenţia de Protecţia Mediului Suceava, a lecturat cu atenţie eseurile înscrise în concurs, rod al imaginaţiei şi talentului unor elevi. Aceştia învaţă la Şcoala Gimnazială Ipoteşti, Şcoala Gimnazială Salcea – Prelipca, Liceul cu Program Sportiv Suceava şi la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” - organizatorul concursului.

„Imaginaţia autorilor eseurilor a dat puteri nebănuite apelor râului şi a <înfierat> acţiunea distrugătoare a omului, a creat emoţie, a zugrăvit imagini sugestive, a lăsat speranţa unui destin fericit atât al râului cât şi al locuitorilor din comunităţile a căror existenţă se împleteşte cu cea a apei Sucevei”, a menţionat Monica Huţu, organizatoarea concursului.

La secţiunea liceu, câştigătoare a fost lucrarea elevei Sanda Pâşlac, de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, iar la cea rezervată şcolilor gimnaziale - Ciprian Socoliuc, de la Şcoala Gimnazială Ipoteşti.

Concursul se circumscrie proiectului „Suceava – râul care ne leagă!”, proiect aflat la cea de-a III-a ediţie şi care antrenează elevii din comunităţile traversate de acest râu în ample acţiuni de valorificare a tradiţiilor şi istoriei respectivelor comunităţi, de ecologizare şi responsabilizare a celor a căror existenţă se leagă de cea a râului. Proiectul se bucură de trei ani de sprijinul unor instituţii cu atribuţii în domeniul ecologiei şi de parteneri dedicaţi din domeniul educaţiei.

Coordonatorul proiectului, prof. Monica Huţu, a precizat că acesta continuă cu concursul de postere din săptămâna „Şcoala Altfel” şi cu un atelier de pictură în aer liber de Ziua Mediului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs de eseuri „Jurnal de călătorie”, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.
 Vizualizări articol: 1801 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs de eseuri „Jurnal de călătorie”, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei