Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colaborare

Parteneriat între Spitalul Judeţean şi Grupul Acibadem din Turcia, lansat la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sub genericul „Îndrăzneşte să fii sănătos”, la Spitalul Judeţean Suceava a avut loc ieri lansarea „Programului de cooperare internaţională pentru bune practici medicale”, proiect în care sunt angrenaţi patru parteneri – Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Acibadem Hospitals Group Turcia, Acibadem University Turcia şi WorldMed International Services România.

Parteneriatul propus de WorldMed, dintre spitalul sucevean şi Acibadem, instituţie de asistenţă medicală de top din Turcia, va contribui la formarea şi perfecţionarea corpului medical de la spitalul din Suceava, la diagnosticarea şi tratamentul chirurgical al patologiilor cu grad sever de dificultate şi la realizarea de tratamente chirurgicale inovative în echipe mixte româno-turce.

Colaborarea mai vizează consolidarea standardului de calitate al serviciilor medicale româneşti, creşterea performanţei şi satisfacerea aşteptărilor pacienţilor.

 

Evenimentul de lansare a proiectului

Lansarea proiectului a avut loc în prezenţa medicilor spitalului sucevean, a şefilor celor 23 de secţii ale instituţiei şi a prezidiului format din directorului spitalului – ec. Vasile Rîmbu, Tiberius Brădăţan – directorul medical, Cătălin Nechifor - preşedintele Consiliului Judeţean, Valentin Popa -  rectorul Universităţii din Suceava, Daniela Macovei – reprezentant WorldMed International Services, Tatiana Bulubică – director general Acibadem Hospital Group România, Aydin Yuceturk – ortoped şi traumatolog, medic specialist în chirurgia mâinii, Ana Herkmen – departamentul de relaţii internaţionale Europa de Sud - Est, Acibadem, şi Melis Zorluoglu – Universitatea Acibadem Turcia.

Moderator al manifestării, managerul Vasile Rîmbu a apreciat Acibadem ca fiind un grup ce oferă servicii medicale de calitate prin tehnologie de ultimă generaţie, susţinută de specialişti pe măsură.

„Ceea ce ne recomandă pentru a fi parteneri în acest proiect este faptul că am încercat şi probabil că am reuşit într-o oarecare măsură să ne aliniem standardelor de calitate ale serviciilor medicale româneşti. În acelaşi timp, statutul de partener ne va ajuta să ne creştem prestigiul şi să oferim pacienţilor un act medical care să se ridice la cele mai înalte standarde”, a mai menţionat Vasile Rîmbu.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a salutat parteneriatul cu Turcia, menţinând că a aflat date impresionante din domeniul medical din această ţară, sistemul de sănătate reprezentând parte a strategiei naţionale de dezvoltare a Turciei.

„Asocierea Spitalului Judeţean Suceava cu echipa de la Acibadem nu poate să aducă decât plus valoare pentru ambele părţi. E important să avem o infrastructură dezvoltată, secţii modernizate, aparatură de top, dar trebuie să încercăm să facem un pas important şi în zona de resurse umane. Această provocare, pe de-o parte lingvistică, pe de-o parte culturală, va putea să ne pună în situaţia ca Suceava să devină ceea ce cu toţii ne dorim”, a transmis şeful Consiliului Judeţean.

 

Universitatea din Suceava, invitată în proiect

În proiectul lansat ieri este implicată şi Universitatea Acibadem Turcia, instituţie privată, nonprofit, înfiinţată în 2007. Acibadem a obţinut aprobarea Ministerului Educaţiei pentru a-şi deschide propria Universitate de medicină în care îşi formează personalul medical.

Datorită funcţionării, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a Departamentului de Sănătate şi Dezvoltare Umană, instituţia suceveană a fost invitată în proiect.

Rectorul Valentin Popa a menţionat că modelul din Turcia este unul demn de urmat şi pentru Suceava, dat fiind faptul că instituţia pe care o reprezintă are în vedere, pe termen lung, înfiinţarea unei Facultăţi de Medicină.

„Acest lucru nu se poate face peste noapte, dat fiind faptul că investiţia în infrastructura unei universităţi pentru a dezvolta o secţie de medicină este impresionantă. În primă instanţă, dorim să formăm resursa umană, este cel mai important lucru. Odată cu formarea resursei umane, va veni şi infrastructura, prin proiecte, prin investiţii private sau de la stat. Această colaborare asigură suport pentru o specializare mai bună a cadrelor medicale şi didactice în domeniul fiziokinetoterapiei”, a opinat Valentin Popa, rectorul Universităţii din Suceava.

La rândul lor, reprezentanţii grupului Acibadem au prezentat serviciile medicale pe care aceştia le oferă, infrastructura, la amiază fiind programată o vizită a acestora în secţiile spitalului sucevean. 

Semnarea parteneriatului dintre spitalul sucevean şi Acibadem Hospitals Group va avea loc astăzi, la ora 10.00. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parteneriat între Spitalul Judeţean şi Grupul Acibadem din Turcia, lansat la Suceava.
 Vizualizări articol: 3911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Parteneriat între Spitalul Judeţean şi Grupul Acibadem din Turcia, lansat la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cauti de Lucru trimis de
(27 mar 2015, 17:02:01
De ce sa fii tot timpul stresat? Hotaraste ce ai de facut si nu vei regreta. Vino cu noi in echipa! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire .Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, (la alegere). Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:mirela2929@yahoo.it
1.1  RE: Cauti de Lucru trimis de
(28 mar 2015, 00:57:08
De ce să fii tot timpul buimac? Hotărăște cât ești de prost și nu vei regreta. Vino cu noi la o țeapă! Selectăm urgent propagatori de țepe pentru piața națională și mondială. Din ce în ce mai mulți oameni iau țepe de la noi și sunt extrem de tâmpiți! NU este necesară niciun fel de precauție! Oferim curs gratuit și complet de țepuire. Se țepuiește part-time (în timpul liber) sau full time, (la alegere). Cerem mârlănie maximă și dorința de a țepui într-un mod absolut nou și de viitor. Vă oferim detalii DUPĂ ce trimiteți textul ''Țeapă'' la adresa de email: stropinela2929@iuhuhu.țp
2.   Bravo Stapler trimis de
(28 mar 2015, 10:19:02
Like pt commlaughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei