Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Conducerea bisericii ortodoxe trebuie să curme circul religios din parlament

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înainte ca senatorii să facă scut anti-lege în jurul colegului infractor Dan Şova şi să voteze împotriva arestării sale, s-a petrecut un gest cu un conţinut curat grotesc. Un conţinut fals religios şi veritabil chicios.

Pe scurt, o colegă de-a infractorului Şova, membră în UNPR, s-a dus la el şi l-a uns cu mir pe frunte. Muierea senatoare avea mir de la mormântul sfânt din Ierusalim, de unde se aprovizionase din belşug, probabil cu intenţia de a-l revinde în parlament, unde se vede că e mare cerere.

L-a miruit, aşadar, pe neterminatul de Şova, ca să-l ajute Domnul şi să scape de ceea ce i se cuvine, ajutat de votul colegilor. Un vot îndreptat mai ales împotriva Constituţiei române, care nici n-ar mai trebui scrisă cu „C” mare, din moment ce prevede că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii, dar de fapt nu e nici pe departe aşa.

La votarea ce a urmat în acest dormitor puturos care este senatul ţării, s-a întâmplat ceea ce bine ştim. Şova a scăpat de arest şi îşi poate continua infracţiunile, cu nelipsitul lui zâmbet arogant. La fel cum şi le poate continua Vosganian, care anterior apelase şi el la mir, înainte de a implora ca senatorii să voteze împotriva cuvenitei sale arestări.

Ajunge! Cred că reprezentaţiile religioase ale circului din parlament sunt suficiente. Ştim cât de atentă este biserica ortodoxă la convulsiunile din societatea românească. Cunoaştem cât de prompte şi intransigente sunt luările ei de poziţie. A venit momentul ca glasurile de frunte ale bisericii să ia atitudine şi să curme aceste manifestări de-a dreptul ridicole. Patriarhul trebuie să îşi arate verticalitatea, respectul pentru litera legii şi dragostea pentru credincioşii adevăraţi. El trebuie să îşi exprime cu fermitate punctul de vedere, pentru ca mirul să nu devină noul deodorant al tuturor celor care put în România.  

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea bisericii ortodoxe trebuie să curme circul religios din parlament.
 Vizualizări articol: 2605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Conducerea bisericii ortodoxe trebuie să curme circul religios din parlament5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei