Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri necesare

Regulamentul pentru câinii cu stăpâni a fost aprobat, dar într-o formă modificată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care deţin câini drept animale de companie trebuie să respecte o serie de reguli atât în locuinţele proprii, cât şi când ies cu aceştia la plimbare pe domeniul public.

„Regulamentul privind întreţinerea şi circulaţia câinilor cu stăpân în Municipiul Suceava”, aprobat ieri de Consiliul Local, impune o serie de reguli care trebuie respectate de cei care deţin câini, dacă nu vor să fie sancţionaţi cu amenzi de până la 1.600 de lei.

Odată cu adoptarea regulamentului, care până acum s-a aflat în dezbatere publică, este obligatorie declararea câinilor deţinuţi în proprietate, microciparea acestora – pentru a putea fi identificat uşor proprietarul în caz de abandon, dar şi sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă.

Mai mult, se interzice accesul în locurilor publice al câinilor de rasă comună sau a metișilor câinilor de rasă care nu sunt sterilizați, precum şi cel al câinilor care nu au implantat un microcip care să permită identificarea animalului şi a proprietarului acestuia.

Reguli mai stricte au fost stabilite şi pentru adopţiile de câini fără stăpân.

 

Acces restricţionat în unele zone ale oraşului

Conform regulamentului aprobat de Consiliul Local, în spațiile publice din municipiul Suceava este cu desăvârșire interzis accesul câinilor care se încadrează în categoria câinilor periculoși de luptă şi de atac, în vreme ce pentru alte rase, încadrate la categoria de câini periculoşi, accesul în spațiile publice este permis doar dacă aceştia poartă botniţă şi sunt ţinuţi în zgardă şi lesă sau ham de proprietar ori de deţinătorul temporar.

În spațiile de joacă pentru copii ori în vecinătatea acestora, se interzice prezența câinilor, precum și a oricărui animal care ar putea să creeze disconfort sau vătămări corporale copiilor sau însoțitorilor acestora, cu excepția câinilor special dresați care însoțesc nevăzători sau alte persoane cu nevoi speciale.

În parcuri şi locurile de agrement este permis accesul câinilor doar însoțiți de proprietarii acestora. Câinii de talie medie şi mare trebuie să poarte botnițe sau alte dispozitive de control.

 

Acordul vecinilor, necesar doar celor care deţin doi câini

Una dintre prevederile din regulament care a stârnit multe nemulţumiri în rândul proprietarilor de animale de companie a fost cea referitoare la obligativitatea obţinerii acordului vecinilor direcţi, al majorităţii celor din bloc şi a avizului asociaţiei de proprietari, pentru a putea deţine un câine, maxim doi, în apartamente.

În urma discuţiilor purtate, această prevedere a fost modificată, astfel încât, pentru întreţinerea unui singur câine, nu este necesar acordul vecinilor și al asociației de proprietari.

„Numărul de câini pe care îi poate deține o persoană este nelimitat, însă, pentru respectarea normelor elementare de igienă și de conviețuire în comun, în apartamentele din blocurile de locuințe pot fi întreținuți cel mult doi câini, la care se adaugă eventualii pui în perioada în care aceștia sunt dependenți de mama lor”, se specifică în regulament.

Deţinătorii de câini care își întrețin animalele în blocuri sau locuinţe colective au obligaţia de a respecta orele de linişte, normele generale de curăţenie, igienă şi întreţinere a spaţiului comun (holuri, casa scării, etc.), ei fiind responsabili pentru disconfortul creat de animalele pe care le întrețin.

De asemenea, deţinătorii câinilor care sunt plimbaţi în locurile publice (parcuri, alei pietonale, căi de acces, etc.) au obligaţia să ridice dejecţiile solide provenite de la câinii lor. Pentru menţinerea curăţeniei pe domeniul public, însoţitorii animalelor de companie scoase la plimbare vor purta cu ei o pungă de hârtie sau de material plastic pentru a colecta dejecţiile solide ale animalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulamentul pentru câinii cu stăpâni a fost aprobat, dar într-o formă modificată.
 Vizualizări articol: 4510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.11/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 9 voturi
Regulamentul pentru câinii cu stăpâni a fost aprobat, dar într-o formă modificată4.159

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(27 mar 2015, 11:21:02
Mda ,nu parerea vecinilor e atat de importanta pe cat e de necesar ca acei catei sa fie inscrisi la un doctor veterinar , sa fie cu vaccinurile la zi , deparazitati , tinuti in lesa si curatat dupa ei .
Ar fi de apreciat daca vecinii ar sesiza cand proprietarii cainilor incalca aceste reguli.

Tot Consiliul Local ar mai trebui sa stie ca locurile de joaca pentru copii trebuie sa fie ingradite si incuiate seara asa incat nici cainii cu stapani nici cei fara stapan sa nu poata intra sa isi faca nevoile unde copiii nostri se joaca .
Amenzi si camere video !
2.   Tratament inuman trimis de
(27 mar 2015, 13:04:06
Ce se intampla cu cei care-si lasa cainii urland si latrand in casa si cate 12 ore la rand? Cum pot fi sanctionati? Se incadreaza si la tratament inuman aplicat sarmanului animal dar si la nerespectarea orelor de liniste.
3.   Cauti de Lucru trimis de
(27 mar 2015, 16:56:49
De ce sa fii tot timpul stresat? Hotaraste ce ai de facut si nu vei regreta. Vino cu noi in echipa! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire .Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, (la alegere). Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:mirela2929@yahoo.it
3.1  RE: Cauti de Lucru trimis de
(28 mar 2015, 00:56:11
De ce să fii tot timpul buimac? Hotărăște cât ești de prost și nu vei regreta. Vino cu noi la o țeapă! Selectăm urgent propagatori de țepe pentru piața națională și mondială. Din ce în ce mai mulți oameni iau țepe de la noi și sunt extrem de tâmpiți! NU este necesară niciun fel de precauție! Oferim curs gratuit și complet de țepuire. Se țepuiește part-time (în timpul liber) sau full time, (la alegere). Cerem mârlănie maximă și dorința de a țepui într-un mod absolut nou și de viitor. Vă oferim detalii DUPĂ ce trimiteți textul ''Țeapă'' la adresa de email: stropinela2929@iuhuhu.țp
4.   Comentariu trimis de
(27 mar 2015, 17:06:00
Si ce ar trebui sa facem cu dejectiile solide ale animalelor de companie? Sa le ducem acasa, in conditiile in care trebuie sa strabati toata urbea asta nenorocita sa dai de cu cos de gunoi stradal?? Si cu dejectiile umane ce facem? Macar alea animale sunt biodegradabile...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei