Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2015 - Anul XX, nr. 71 (5883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Înşelată după ce s-a dus să schimbe 500 de euro la o casă de schimb valutar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie a fost înşelată prin metoda „şmen” de un necunoscut, după ce s-a dus la o casă de schimb valutar să schimbe în lei 500 de euro.

Victima, Elena A., în vârstă de 40 de ani, din comuna Boroaia, a povestit că miercuri, în jurul prânzului, a intrat într-o casă de schimb valutar din municipiul Fălticeni.

În interior, a fost acostată de un bărbat necunoscut care i-a oferit un schimb mai avantajos decât cel afişat de respectiva societate.

Sperând la câţiva lei în plus, victima a ieşit din incinta casei de schimb valutar şi s-a dus cu valutistul de ocazie în apropiere, unde au făcut tranzacţia. Bărbatul necunoscut a numărat în faţa Elenei A. suma în lei la care se înţeleseseră, femeia i-a dat cei 500 de euro şi fiecare şi-a văzut de drum.

La scurt timp, însă, femeia din Boroaia a numărat din nou banii, constatând că din suma pe care credea ea că a primit-o lipsesc 700 de lei.

Judiciariştii explică în ce constă metoda „şmen”: în timp ce escrocul numără banii, chiar în faţa victimei, ascunde o parte din bancnote pe după degete. Victima este convinsă că a primit toţi banii şi pleacă fără a-i mai număra încă o dată. Când îşi dă seama că a fost înşelată, escrocul a dispărut demult din zonă, zeci de dosare cu astfel de înşelăciuni fiind rămase cu autori necunoscuţi.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, cercetările fiind continuate de poliţişti în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

Poliţiştii recomandă efectuarea de schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar

În judeţ, s-au înregistrat numeroase astfel de înşelăciuni, de fiecare dată escrocii oferind un curs valutar mai bun decât cel al caselor de schimb.

“Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordate de persoane necunoscute care solicită să efectueze activităţi de schimb valutar. Poliţiştii recomandă efectuarea de schimburi valutare doar la bănci şi case de schimb valutar, după consultarea atentă a cursurilor şi comisioanelor afişate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subcomisarul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înşelată după ce s-a dus să schimbe 500 de euro la o casă de schimb valutar.
 Vizualizări articol: 4034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Înşelată după ce s-a dus să schimbe 500 de euro la o casă de schimb valutar5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cauti de Lucru trimis de
(27 mar 2015, 16:59:22
De ce sa fii tot timpul stresat? Hotaraste ce ai de facut si nu vei regreta. Vino cu noi in echipa! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire .Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, (la alegere). Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:mirela2929@yahoo.it

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei